2013-07-09 10:11:03
Φωτογραφία για Η χυμώδης κατάσκοπος που διεκδικεί τον Σνόουντεν
Λατρεύει την κατασκοπία. Λατρεύει τη δημοσιότητα. Είναι ελεύθερο κορίτσι. Η επικαιρότητα τής πρόσφερε τον τέλειο γαμπρό! Ο λόγος για την κοκκινομάλλα, χυμώδη και ναζιάρα πρώην κατάσκοπο Αν Τσάπμαν, η οποία μέσω Twitter διαμήνυσε στον Εντουαρντ Σνόουντεν, τον κυνηγημένο Αμερικανό που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, την πρόθεσή της να τον βάλει κορόνα στο κεφάλι της!

«Σνόουντεν, θα με παντρευτείς» έγραψε η κατάσκοπος μετά σκοπού που με τα νάζια της και την ομορφιά της κατάφερε μέχρι το 2010, οπότε και αποκαλύφθηκε η δράση της και εκδόθηκε στη Ρωσία, να αντλήσει πληροφορίες από πληθώρα Αμερικανών στρατιωτικών και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι ότι η 31χρονη καλλονή είχε κάμποσο καιρό να φιγουράρει στα διεθνή μίντια και η υπόθεση του Σνόουντεν αποδείχθηκε μια χρυσή ευκαιρία που δεν θα άφηνε να περάσει αναξιοποίητη. Η πολυσχιδής δράση της περικλείεται πια αυστηρά στα ρωσικά σύνορα και αυτό τής έχει στερήσει τη διεθνή δημοσιότητα που απολάμβανε πριν από δύο χρόνια.


Η Αννα Βασιλίεβνα Τσάπμαν, που γεννήθηκε το 1982 στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, είναι κατάσκοπος από κούνια. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Βρετανός πρώην σύζυγός της Αλεξ Τσάπμαν, ο πατέρας της, που επισήμως δούλευε στη σοβιετική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της KGB.

Η Αννα, που από την ώρα που γύρισε στη Ρωσία χαίρει τιμών (και «βολέματος») ηρωίδας, αφού τελείωσε την πανεπιστημιακή της εκπαίδευση στη Μόσχα, μετακόμισε το 2003 στο Λονδίνο, όπου δούλεψε για μικρά διαστήματα σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η τράπεζα Barclays. Βρετανικό διαβατήριο απέκτησε επειδή είχε παντρευτεί τον Αλεξ Τσαπμαν, τον οποίο είχε γνωρίσει το 2001 σε ένα rave πάρτι στο Λονδίνο. Στη Βρετανία έμεινε έως το 2006, οπότε και ο γάμος της με τον Τσάπμαν ναυάγησε. Επόμενος σταθμός, η Νέα Υόρκη, όπου έστησε μια επιχείρηση που έμπαινε μέσα για πολλά χρόνια, μέχρι που ξαφνικά το 2009 βρέθηκε να ανθεί και να έχει και πενήντα υπαλλήλους. Η επιχείρηση αυτή αποδείχθηκε μια ωραιότατη μεν, βραχύβια δε «βιτρίνα» για τη κατασκοπευτική δράση της. Συνελήφθη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης των «Παρανόμων», όπως έγιναν γνωστοί, και γύρισαν στη Μόσχα, όπου ειδικά η Τσάπμαν άρχισε να ζει μέρες δόξης λαμπρής. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν την υποδέχθηκε στο εξοχικό του και την έκανε μέχρι και βόλτα με το σκάφος του στη λίμνη Βαϊκάλη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην πρόσφατη ανακοίνωση του διαζυγίου του Ρώσου προέδρου, μία από τις πέτρες του σκανδάλου που αναφέρθηκαν ήταν η Αν Τσάπμαν...

Σε κάθε περίπτωση όμως, η πρώην κατάσκοπος έχει επιλέξει να μαζεύει άλλους τίτλους στο βιογραφικό της, που αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τον φημολογούμενο τίτλο της ερωμένης του προέδρου. Από το 2010 απέκτησε ρόλο σε διάφορα κυβερνητικά όργανα, το 2011 παρουσίασε εκπομπή στο κανάλι REV TV και διετέλεσε διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού «Venture Business News». Αρθρογράφησε για ένα διάστημα και για την «Komsomolskaya Pravda», αλλά υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αντιγραφές από άλλα άρθρα, οπότε στράφηκε προς άλλες δραστηριότητες, όπως της συμβούλου της Νεολαίας του κόμματος του Πούτιν. Σειρά είχε μετά μια άλλη επιτροπή για την αντιμετώπιση του κινδύνου από κομήτες και άλλα ουράνια σώματα! Παράλληλα φρόντιζε να θυμίζει πάντα και τους κινδύνους του δικού της σώματος με προκλητικές φωτογραφήσεις, όπως αυτή στο ρωσικό «Maxim» -πολύ πρώιμη είναι η αλήθεια, αφού την έκανε το 2010- αλλά και με πολύ λάγνες παρουσιάσεις σε πασαρέλα ρούχων που υπογράφει η ίδια ή άλλοι σχεδιαστές. Ενδεικτικό της φιλοσοφίας της για τη δημοσιότητα και την αξιοποίησή της είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και μπλουζάκια που έφεραν τη φωτογραφία της και από κάτω το Cha από το Chapman, εξόφθαλμη αντιγραφή των αντίστοιχων T-shirts με το Che και τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρ.
seleo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκουπίδια by Mykonos
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκουπίδια by Mykonos
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ