2013-07-09 10:07:03
Φωτογραφία για Γενικός Εισαγγελέας: «Η Νομική Υπηρεσία δεν θα σχολιάζει»
Η δημοσιοποίηση στοιχείων ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά την πορεία των ανακρίσεων και, εν πάση περιπτώσει, η δημοσιοποίηση λεπτομερειών αποτελεί και ποινικό αδίκημα, όπως αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, προσθέτοντας ότι, "ως εκ τούτου οι Λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας δεν πρόκειται να σχολιάζουν ή να απαντούν σε οποιαδήποτε ερωτήματα που μπορούν να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο το ανακριτικό έργο".

Σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικών προσώπων που γίνονται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε σχέση με το ανακριτικό έργο που άρχισε και συνεχίζεται σε σχέση με συγκεκριμένες υποθέσεις, ο κ. Κληρίδης διευκρινίζει "κατηγορηματικά ότι, ενώ είναι κατανοητό το ενδιαφέρον για συγκεκριμένες υποθέσεις, το ανακριτικό έργο δεν διεξάγεται μέσω των ΜΜΕ, αλλά και η δημοσιοποίηση στοιχείων ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά την πορεία των ανακρίσεων".

"Εν πάση περιπτώσει, η δημοσιοποίηση λεπτομερειών αποτελεί και ποινικό αδίκημα, και ως εκ τούτου οι Λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας δεν πρόκειται να σχολιάζουν ή να απαντούν σε οποιαδήποτε ερωτήματα που μπορούν να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο το ανακριτικό έργο", προσθέτει.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ