2013-07-10 10:12:46
Φωτογραφία για Στάση πιλότων: Δεν πετάμε χωρίς ipad
Σε ...μίνι “στάση” προχώρησαν οι πιλότοι της αεροπορικής βάσης Σκοτ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: Αρνήθηκαν να χρησιμοποιούν πλέον κατά τη διάρκεια της πτήσης τους παλιούς χάρτινους χάρτες αερο- ναυσιπλοΐας και τις αντίστοιχες οδηγίες, και αντί γι’ αυτού παίρνουν μαζί τους το iPad mini!

  Το πείραμα - γιατί περί αυτού πρόκειται -   έγινε εν πτήση ενος  μεταγωγικού αεροσκάφους C-21A και  θεωρήθηκε επιτυχές. Κατά την εκτίμηση των στρατιωτικών, η χρήση του iPad, απλοποίησε το πιλοτάρισμα του αεροπλάνου. Εκτός από αυτό,αναφέρθηκε,  επιτρέπει την ουσιαστική μείωση των δαπανών.

Οι πιλότοι των μεταγωγικών αεροσκαφών έχουν μαζί τους κατά τη πτήση έως και 22 κιλά χαρτών και οδηγιών πτήσης. Όλα τα έγγραφα της πτήσης του αεροπλάνου αλλάζουν κάθε δύο μήνες εξαιτίας της τακτικής ανανέωσης των δεδομένων. Για την αντικατάσταση όλης αυτής της «χαρτούρας» πτήσης ενός αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, οι ΗΠΑ δαπανούν ετησίως μέχρι 25.000 δολάρια. Όλους αυτούς τους χάρτες σταδιακά θα τους πάρει ο ...αέρας, θα γίνουν ''φύλλο και φτερό''  
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ