2013-07-15 17:31:04
Φωτογραφία για «Διαβολοβδομάδα» για το Μέγαρο Μαξίμου
Η βασική εκπαίδευση του βατραχανθρώπου έχει διάρκεια 7 μηνών μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η “διαβολοβδομάδα”. Τι είναι αυτό; Ρωτήστε κάποιον ΟΥΚ που γνωρίζετε. Θα σας εξηγήσει. Μόνο το 30% των εκπαιδευομένων τελικά αντέχει, για να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα στάδια της εκπαίδευσης.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η εβδομάδα είναι από τις πλέον κρίσιμες για το βίο της κυβέρνησης. Πρώτα απ’ όλα, η βουλή καλείται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων ώστε να εκταμιευθεί η «κουτσουρεμένη» δόση των 6,3 δισ. μέχρι τον Οκτώβριο. Το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξεί πως οι φωνές ενστάσεων και κριτικής που ακούγονται (Πολύδωρας, Κακλαμάνης, Ταμήλος, Βλάχος, κλπ) δεν θα λάβουν τη μορφή καταψήφισης του νομοσχεδίου. Θα ειπωθεί ό,τι είναι να ειπωθεί για «εσωτερική κατανάλωση» και στο τέλος θα υπερισχύσει η «γραμμή» του «ναι σε όλα». Βεβαίως, τίποτα δεν αποκλείει σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου και καθώς οι ψηφοφορίες θα είναι ονομαστικές, να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν διαφαίνεται μείζονα κοινοβουλευτική κρίση.


Την ώρα πάντως που οι βουλευτές θα καλούνται να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, οι δρόμοι έξω και γύρω από τη βουλή θα κατακλύζονται από τις κινητοποιήσεις των υπό απόλυση υπαλλήλων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι δήμοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου για τις απολύσεις και από σήμερα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος, σήμερα το μεσημέρι στις 16.00 οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Δ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα έχουν επαφές με στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Φαίνεται πως γίνεται μια προσπάθεια ο μεγαλύτερος όγκος των δημοτικών αστυνομικών να μεταφερθεί στην ΕΛΑΣ. Για το λόγο αυτό βγήκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για να πει πως «κανένας δεν περισσεύει από όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη». Εδώ όμως είναι απορίας άξιο το πώς θα δικαιολογηθεί μια τέτοια επιλογή στην τρόικα, η οποία θέλει «νέτα σκέτα» απολύσεις.

Συνέχεια της «διαβολοβδομάδας» προβλέπεται και με την ψήφιση (την Πέμπτη) του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ και την Παρασκευή συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Βάλτε μέσα σε όλα αυτά και την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (βρήκε την ώρα…) και ιδού το εκρηκτικό κοκτέιλ των γεγονότων της εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα. Θα είναι ίσως το σημαντικότερο τεστ αντοχών της κυβέρνησης και ανοχών της κοινωνίας, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα τυπικό ελληνικό καλοκαίρι. Τα «μποφώρ» είναι πολλά αλλά όπως έλεγε πρόσφατα και έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι «τα καράβια μπορεί να είναι ασφαλή μόνο στα λιμάνια, αλλά δεν έχουν φτιαχτεί γι’ αυτό…».

rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ