2013-07-19 16:52:05
Φωτογραφία για Τρεις διαθεσιμότητες για τον θάνατο υπόδικου
Σε απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα τρεις δεσμοφύλακες οδηγεί τη διεύθυνση των Φυλακών, ο αιφνίδιος θάνατος 37χρονου υπόδικου μέσα στο κελί του. Η τραγωδία σημειώθηκε χωρίς να πάρει κανένας είδηση και αφού πέρασαν αρκετές ώρες, ανακαλύφθηκε από άλλη βάρδια δεσμοφυλάκων.

Νεκρός είναι 37χρονος από τη Λεμεσό, ο οποίος μόλις προχθές είχε σταλεί από Δικαστήριο ως υπόδικος στις Φυλακές. Λίγες ώρες αργότερα κρεμάστηκε με τα σεντόνια του και βρέθηκε στις 7.30 χθες το πρωί. Όπως προκύπτει από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ο θάνατός του πρέπει να προήλθε γύρω στα μεσάνυχτα. Με βάση το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή Φυλακών Γιώργο Τρυφωνίδη, θα εξεταστεί κατά πόσον έγινε φυσικός έλεγχος στο κελί του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε για τόσες ώρες δημιουργεί υποψίες, γι' αυτό και η διεύθυνση των Φυλακών ζήτησε τη διαθεσιμότητα τριών μελών του προσωπικού. Πρόκειται για τα άτομα που ήταν βάρδια το συγκεκριμένο βράδυ και χθες τους δόθηκε υποχρεωτική άδεια μέχρι σήμερα, οπόταν θα κινηθούν οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα.


Καθοριστικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί το κλειστό κύκλωμα που λειτουργεί εντός της πτέρυγας από το οποίο θα φανεί κατά πόσον οι εν βάρδια δεσμοφύλακες έλεγξαν το κελί, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Ο 37χρονος που είχε διατελέσει και παλαιότερα κατάδικος, παραπέμφθηκε προχθές από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε δίκη η οποία θα άρχιζε τον Σεπτέμβριο. Αυτός κατηγορείτο για υπόθεση εμπρησμού του οχήματος της εν διαστάσει συζύγου του και για άσκηση ψυχολογικής βίας.

Μάλιστα το Δικαστήριο είχε εκδώσει και διάταγμα που τον εμπόδιζε να πλησιάσει τη σύζυγό του. Για λόγους που διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας προχθές το βράδυ έθεσε τέρμα στη ζωή του κατά φρικτό τρόπο.

Σήμερα αναμένεται ότι θα γίνει στη σορό του η νενομισμένη νεκροτομή για να διαφανούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ