2013-07-19 16:48:04
Φωτογραφία για Σχέδιο του ΟΟΣΑ στη G20 για την καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) θα παρουσιάσει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G-20) ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από πολυεθνικούς κολοσσούς, όπως η Google, η Apple και η Yahoo, μεταδίδει το Bloomberg.

Το σχέδιο του ΟΟΣΑ, το οποίο προετοιμάστηκε για να παρουσιαστεί στη συνάντηση που πραγματοποιείται Παρασκευή και Σάββατο στη Μόσχα, έχει στόχο να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο κανονισμών το οποίο δεν θα επιτρέπει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να ξεφεύγουν από φόρους χρησιμοποιώντας διάφορες τακτικές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αυτές οι τακτικές περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση των πατέντων τους σε υπεράκτιες εταιρείες και την εκμετάλλευσης φορολογικών εκπτώσεων σε μια χώρα χωρίς να ανακοινώνουν τα φορολογητέα κέρδη σε άλλες χώρες.

“Η χρυσή εποχή του ‘δεν πληρώνουμε φόρους πουθενά’ έχει τελειώσει”, δήλωσε ο Pascal Saint-Amans, διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης στον ΟΟΣΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του Οργανισμού.


Το σχέδιο των 40 σελίδων αναμένεται να βοηθήσει τις κυβερνήσεις που επιβαρύνονται από τα δημοσιονομικά ελλείμματα να αυξήσουν τα έσοδα που συγκεντρώνουν από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ακολουθεί τις πρόσφατες εξεταστικές επιτροπές σε ΗΠΑ και Βρετανία οι οποίες αποκάλυψαν πώς οι επιχειρήσεις κατάφεραν να αποφύγουν φόρους δισεκατομμυρίων μεταφέροντας τα κέρδη τους σε θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους όπως οι Βερμούδες και τα Νησιά Κέιμαν.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ