2013-07-21 17:24:06
Φωτογραφία για Πώς εντόπισαν τους Aλβανούς δραπέτες - Τραυματίστηκε αστυνομικός
Στο σημείο όπου είχαν χάσει τα ίχνη τους πριν από 15 ημέρες περίπου έπεσε νεκρός ο καταζητούμενος και άκρως επικίνδυνος κακοποιός, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Μάριον Κόλα κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής με άνδρες της Αστυνομίας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του συνεργού του, επίσης δραπέτη, Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άγρια συμπλοκή ανάμεσα στους δύο κακοποιούς και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο δραπέτες γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής στο σημείο που τους είχαν εντοπίσει ξανά πριν από 15 ημέρες από τις θερμικές κάμερες. Οι Αλβανοί κακοποιοί κινούνταν πεζοί κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Μόλις ο Κόλα (δείτε ποιος είναι και όλη τη δράση του Αλβανού κακοποιού πατώντας ΕΔΩ) και ο Κούπα κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία ακολούθησε πραγματική μάχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο έπεσαν περισσότερες από 100 σφαίρες. Aπό την ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός ο Μάριον Κόλα (διαβάστε τη σχετική είδηση πατώντας ΕΔΩ).


Τραυματίστηκε αστυνομικός - Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πώς έφθασαν στα ίχνη των δραπετών

Οπως όλα δείχνουν οι δύο αδίαστακτοι κακοποιοί που ευθύνονται για το θάνατο της 25χρονης Κατερίνας στα Ισθμια Κορινθίας και του αστυνομικού στο Δίστομο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες κρύβονταν στα βουνά του Σουλίου. Μάλιστα η εμφάνιση Μάριον Κόλα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Προφανώς οι δύο κακοποιοί τα ξημερώματα της Κυριακής αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Αλβανία περνώντας μέσα από τον ποταμό Καλαμά.

Σύμφωνα με πληρφορίες του ιστοτόπου enikos η κίνησή τους εντοπίστηκε από αστυνομικό ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την ΕΚΑΜ που είχε στήσει ενέδρα στη γέφυρα της Βροσίνας στο νομό Ιωαννίνων.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες που χειρίζονται οι ιχνηλάτες του στρατού ή εάν ο κοριός της ΕΥΠ «εντόπισε» κάποια συνομιλία από τα κινητά τηλέφωνα των δραπετών δίνοντας το στίγμα τους.

Ο Μάριον Κόλα είχε μαζί του ένα καλάσνικοφ, στην τσέπη του μια χειροβομβίδα και κουβαλούσε ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.

Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα

Ο συνεργός τους Μάριον Κόλα, Ιλίρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της άγριας συμπλοκής. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό του Κούπα, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πιθανότατα να είναι τραυματισμένος.

Για τον εντοπισμό του Κούπα η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει μπλόκα και περίπολουςστους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας για τον εντοπισμό του, ενώ έχει διακόψει την κυκλοφορία στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να κινηθεί στον δρόμο.

Από την πλευρά της Θεσπρωτίας, το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Μενίνας ενώ έχει κλείσει ο δρόμος από την Πλακωτή προς τη Βροσίνα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στη Χίο ο Τ. Κουίκ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στη Χίο ο Τ. Κουίκ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ