2013-07-21 17:35:57
Φωτογραφία για Οι χουντικοί ήθελαν να μοιράσουν Αιγαίο και πετρέλαια με τους Τούρκους
Μοίρασμα του Αιγαίου και των πετρελαίων του με την Τουρκία ήταν ένας από τους κρυφούς στόχους της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1967 και του πραξικοπήματος που έκαναν στη συνέχεια, δια του Ιωαννίδη, κατά του Μακαρίου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από σειρά στοιχεία που - στο μέτρο που είναι αυθεντικά - επικαλείται γνωστή δημοσιογράφος της Τουρκίας, και πρώην ανταποκρίτρια στην Αθήνα, για τα οποία υποστηρίζει ότι προέρχονται από τα αμερικανικά αρχεία.

Το πρώτο δημοσίευμα ξεκινάει με τον προκλητικό τίτλο «Ο Μακάριος σάπιος, ανώμαλος»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Η Sabah, στην πρώτη σελίδα, αναγγέλλει ότι ξεκινάει μία σειρά δημοσιευμάτων της κ. Νουρ Μπατούρ, για την οποία γράφει η εφημερίδα ότι κατόρθωσε να φθάσει σε έγγραφα, σχετικά με την Κύπρο, στα αμερικανικά αρχεία. Το πρώτο δημοσίευμα ξεκινάει με τον προκλητικό τίτλο «Ο Μακάριος σάπιος, ανώμαλος».


Όλοι θεωρούν το Μακάριο ήρωα, αλλά εκείνος είναι ένας ανώμαλος σεξουαλικά. Πέραν αυτού είναι και βασανιστής

Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο πραξικοπηματίας Ιωαννίδης, είχε αναφέρει στον εκπρόσωπο των ΗΠΑ το γιατί ανέτρεψαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο, ως εξής :

«Ο στρατηγός Ιωαννίδης έπνεε μένεα στον εκπρόσωπο του Κίσινγκτερ λέγοντας «Η Κύπρος είναι εσωτερικό μας θέμα»».

«Όλοι θεωρούν το Μακάριο ήρωα, αλλά εκείνος είναι ένας ανώμαλος σεξουαλικά. Πέραν αυτού είναι και βασανιστής».

«Οι Τούρκοι είναι ικανοποιημένοι για το ότι έφυγε ο Μακάριος. Μπορούμε να μοιραστούμε με την Άγκυρα το πετρέλαιο του Αιγαίου».

Δηλαδή,ο Ιωαννιδης φέρεται να έχει πει εμμέσως στους Τουρκους ''μην αντιδράτε για το πραξικόπημά μας στην Κύπρο κατά του Μακαρίου καθώς θα μοιραστούμε το Αιγαίο και τα πετρέλαια'' Πηγή : OnAlert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ