2013-07-21 20:12:06
Φωτογραφία για Οι Αεράκηδες «έσμιξαν» στον Ψηλορείτη
Σε υψόμετρο 1.300 μέτρων συναντήθηκαν ξανά, την παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία, οι απανταχού Αεράκηδες - ή τουλάχιστον όσοι μπόρεσαν να δώσουν το "παρών". Η ετήσια γιορτή, που πλέον αποτελεί θεσμό για τη μεγάλη οικογένεια των Ανωγείων, πραγματοποιήθηκε και χθες, με μεγαλύτερη επιτυχία από ποτέ, καθώς περίπου 1.000 άνθρωποι, μέλη της οικογένειας αλλά και φίλοι, βρέθηκαν, τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και δοκίμασαν το μοναδικό οφτό κρέας.

Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή Βρουλίδια, στην, απαράμιλλης ομορφιάς, δασωμένη πλευρά του Ψηλορείτη χτίστηκε πριν μερικά χρόνια κι έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Αεράκηδες, μικρούς και μεγάλους, που τιμούν τον προστάτη Άγιό τους, ενώ παράλληλα με φόντο το πράσινο, βρίσκουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συσφίξουν τις σχέσεις τους.

Η γιορτή που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάθε χρόνο βελτιώνεται και οργανωτικά αλλά και ως προς την προσέλευση, ωστόσο φέτος ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία, με τον κόσμο να φτάνει τα 1.000 άτομα! Οι καλεσμένοι συνηθίζεται να κρατούν ως δώρα στη χάρη του Αγίου τα λεγόμενα "χαρισάρια", δηλαδή αρνιά και κριάρια τα οποία ψήνονται και σερβίρονται στη γιορτή.


Εκτός από το παραδοσιακό οφτό, που οι Αεράκηδες γνωρίζουν καλά ως κατά βάση κτηνοτροφική οικογένεια, οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν πολλά ακόμη εδέσματα, με το κρέας να κυριαρχεί, ενώ άφθονο έρεε και το κρασί.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι νέοι και οι νέες της μεγάλης αυτής οικογένειας, που αφενός ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων που παρευρέθηκαν στον Ψηλορείτη, κι αφετέρου έσυραν και το χορό, με το γλέντι να διαρκεί ... ως τις πρωινές ώρες!
cretalive.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ