2012-04-06 21:52:19
Φωτογραφία για Τον Γιάννη Βλάχο επιστρατεύoυν για την Μαγνησία Κατσέλη - Καστανίδης
Με τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Βλάχο στο τιμόνι του ψηφοδελτίου της στην εκλογική περιφέρειας της Μαγνησίας... σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουe-Volos.gr, θα δώσει την εκλογική της μάχη και μάλιστα στοχεύοντας σε έδρα, η αντι-μνημονιακή "Κοινωνική Συμφωνία" Κατσέλη - Καστανίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα γραφεία του κόμματος της στοάς Πεσμαζόγλου στην Πανεπιστημίου, ο Γιάννης Βλάχος ήταν από τους πρώτους που είχε σταθεί στο πλευρό της Λούκας Κατσέλη και με το δίλημμα της εκλογικής περιφέρειας στην οποία θα πολιτευτεί να τον ταλανίζει, φαίνεται τελικώς να καταλήγει στην γενέτειρά του Μαγνησία, στην οποία είχε πολιτευτεί και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Ποιός είναι ο Γιάννης Βλάχος:

Ο Γιάννης Βλάχος γεννήθηκε στο Βόλο στις 15 Οκτωβρίου του 1960. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Ιατρικής Ευθύνης και στη Φιλοσοφία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Γκέττιγκεν Γερμανίας.


Πρόσφατα μάλιστα το όνομά του ενεπλάκη, άθελά του, με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάνοντάς τον να τοποθετηθεί δημόσια, διαψεύδοντας πως του έχει ζητηθεί η συνδρομή του ως δικηγόρου στην υπεράσπιση της υπόθεσης υποβιβασμού της βολιώτικης ομάδας, αν και θα το ήθελε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το e-Volos.gr, αλλά κάποιοι δεν τους έδωσαν την ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Βλάχος ήταν σε θέση να τα καταφέρει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Είναι μάχιμος δικηγόρος με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τη ποινική δικηγορία και σημαντικότερο σταθμό της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας την υπεράσπιση των αδελφών Ξηρού στη δίκη της 17Ν, ενώ έχει επανειλημμένως υπερασπισθεί συλληφθέντες που συμμετείχαν σε φοιτητικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις. Αναπτύσει συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ως μέλος της παράταξης «Δικαιόραμα Δικηγόρων».

Κατά το παρελθόν, ο Γιάννης Βλάχος αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Νομού Μαγνησίας και της μαθητικής οργάνωσης Π.Α.Μ.Κ., έδρασε στη πολιτική και πολιτιστική ζωή των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων στο Ν. Μαγνησίας συμμετέχοντας στην ίδρυση και στις δραστηριότητες πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ομάδων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βόλου και το μουσικό συγκρότημα «17 Νοέμβρη», καθώς και κοινωνικών οργανώσεων όπως της Επιτροπής για τον Επαναπατρισμό των Πολιτικών Προσφύγων και της Κίνησης για τα Δικαιώματα των Ψυχασθενών.

Σε ηλικία 15 ετών ήταν ο κεντρικός ομιλητής του διακομματικού εορτασμού της πρώτης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Βόλο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε δυναμικά στο ελληνικό και αργότερα στο γερμανικό φοιτητικό κίνημα.

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης και στη συνέχεια ως λέκτορας στα γερμανικά Πανεπιστήμια του Γκέττιγκεν (1987-1994) και του Ρόστοκ (1994-1997), διδάσκοντας Ποινικό Δίκαιο και Φιλοσοφία του Δικαίου. Είχε επιστημονική καθώς και οργανωτική συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες.

Διετέλεσε αιρετός εκπρόσωπος των Αλλοδαπών στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Γκέττιγκεν και μέλος του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Συμβουλίων Εκπροσώπησης Αλλοδαπών του Κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας και είχε ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ιατρικής Δεοντολογίας του Ιατρικού Συλλόγου του γερμανικού Κρατιδίου Μέκλεμπουργκ-Φορπόμμερν και της Επιτροπής Ιατρικής Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρόστοκ.

Συμμετέχει στις δράσεις διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως της Μ.Κ.Ο. «Government to You» που επιδιώκει την εξοικείωση του πολίτη με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Μιλά Γερμανικά και Αγγλικά, ενώ έχει γνώσεις της ισπανικής και γαλλικής γλώσσας. Είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο - αιγυπτιολόγο Αικατερίνη Κολτσίδα και έχει μια κόρη.e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ