2013-07-23 00:23:44
Φωτογραφία για Γεννήθηκε το «βασιλικό βρέφος» - Aγόρι γέννησε η Κέιτ
Γένους αρσενικού είναι τελικά το παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και πλέον τρίτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσιγκτον το βρέφος ήρθε στη ζωή στις 4:24 τοπική ώρα (6:24 ώρα Ελλάδας) ώρα και ζυγίζει 3,8 κιλά.

«Η σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ, Κάθριν, δούκισσα του Κέμπριτζ, έφερε στον κόσμο ένα αγόρι, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Η κατά κόσμον Κέιτ Μίντλετον είναι καλά και θα παραμείνει στο μαιευτήριο ως το πρωί», σύμφωνα με την βρετανική μοναρχία και το BBC.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν παρών κατά την διάρκεια του τοκετού. Η κατά κόσμο Κέιτ Μίντλετον και το παιδί «είναι καλά και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για τη νύχτα», ανέφερε η ανακτορική ανακοίνωση. Ευτυχής για τη γέννηση του πρίγκιπα δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και το στενό περιβάλλον της.


Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε, ότι νιώθει άπειρα ευτυχής με τον ερχομό του πρώτου εγγονού του και πρόσθεσε ότι η σύζυγός του συμμερίζεται την προσωπική του ευτυχία. «Το να γίνεσαι παππούς αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στο βίο, όπως αναρίθμητοι καλοί μου φίλοι μού είπαν τους μήνες, που προηγήθηκαν, δηλώνω κατά συνέπειαν άπειρα ευτυχής και υπερήφανος, ταυτοχρόνως, που γίνομαι πρώτη φορά παππούς, ανυπομονώντας να δω από κοντά για πρώτη φορά τον πρίγκιπα» ανέφερε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Από το πρωί της Δευτέρας στο μαιευτήριο

Η δούκισσα του Κέμπριτζ εισήχθη νωρίς σήμερα το πρωί στο μαιευτήριο Σεν Μέρι του Λονδίνου και αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία του τοκετού, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Η 31 ετών Κέιτ έφθασε με αυτοκίνητο από τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θέλει να είναι μαζί με τη γυναίκα του την ώρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, τα Ανάκτορα θα εκδώσουν ανακοίνωση όταν γεννηθεί το μωρό.

Κορυφαίοι μαιευτήρες, μεταξύ τους ο σημερινός γυναικολόγος της βασίλισσας Αλαν Φάρθινγκ, είναι παρόντες στην αίθουσα τοκετού.

Η γέννηση του τρίτου διαδόχου του Οίκου του Ουίνδσορ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, καθώς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει επί τρείς εβδομάδες έξω από το μαιευτήριο αφού δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία του τοκετού. Τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει απλώς ότι η γέννηση του ή της διαδόχου υπολογιζόταν στα μέσα Ιουλίου.

Η βασίλισσα, η πρώτη από τη βασιλική οικογένεια και κατόπιν οι γονείς της Κέιτ θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γιορτάσει το γεγονός με κανονιοβολισμούς (62 από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ). Η βρετανική σημαία θα υψωθεί σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Το όνομα του μωρού θα ανακοινωθεί ύστερα από αρκετές ημέρες. Οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα πριν μάθουν το όνομα του Ουίλιαμ και ένα μήνα για το όνομα του Κάρολου.

 Πηγή: real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ