2013-07-28 14:15:03
Φωτογραφία για Ο Αστρολάβος συναντήθηκε με το σύγχρονο 'Iκαρο!
Συγκινητική ήταν η χθεσινή βραδιά στα Ανώγεια, στον ‘Αγιο Υάκυνθο, όπου ο Αστρολάβος του Ουρανού… διασταυρώθηκε με τον ‘Ικαρο Ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης περιέγραψε στον κατάπληκτο ‘Ικαρο τις σημερινές μας ιδέες για το σύμπαν. Αναφέρθηκε στους δισεκατομμύρια Ήλιους - όπως εκείνος που οδήγησε τον τολμηρό Ικαρο στην πτώση του - που απλώνονται σε όλη την έκταση του ουρανού, και διηγήθηκε με ποιό τρόπο οι υπέρλαμπρες εκρήξεις αστεριών οδήγησαν στη δημιουργία της ζωής.

Παρών στην εκδήλωση ο σύγχρονος ‘Ικαρος, και ένας από τους κορυφαίους 'Ελληνες ποδηλάτες, Κανέλος Κανελόπουλος ο οποίος πέταξε με πεταλοκίνητο αεροπλάνο από την Κρήτη μέχρι τη Σαντορίνη, στις 23 Απριλίου του 1988, ένα ρεκόρ, που καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες!

Την εκδήλωση συνόδευσε με τα τραγούδια και την κιθάρα του ο Γιάννης Κασσωτάκης, ενώ η Ελπίδα Ζαμπετάκη ερμήνευσε θεατρικά ένα ποίημα για το σύμπαν και τη ζωή που γράφηκε από ανώνυμο συγγραφέα.

Το παρών στα Ανώγεια και στον μυσταγωγικό χώρο του Αγίου Υακίνθου, έδωσαν εκατοντάδες επισκέπτες από την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ προβλήθηκε βίντεο που επιμελήθηκε ο Κώστας Βεζυράκης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ