2013-07-29 21:40:38
Φωτογραφία για Εκτός τετράδας έμειναν τα κορίτσια του πόλο
Συνέχεια με τον Καναδά, την Τετάρτη, για τις θέσεις 5-8 του παγκοσμίου πρωταθλήματοςΑπιαστο αποδείχθηκε το φετινό όνειρο της εθνικής γυναικών, να φτάσει πάλι στο «ρετιρέ» του παγκόσμιου πόλο. Κόντρα στην Αυστραλία, οι Ελληνίδες σκόραραν μόλις πέντε φορές, κι αυτή η δυστοκία τις οδήγησε σε καθαρή ήττα, με 9-5. Οι πρωταθλήτριες του 2011 παραμένουν στη Βαρκελώνη, για να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος, με πρώτο αντίπαλο τον Καναδά, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7). Παγκόσμιο ρεκόρ η Μεϊλουτίτε.

Οι Αυστραλέζες, κολυμπώντας με πολύ γρήγορο ρυθμό, πήραν εξαρχής κεφαλι στο σκορ (4-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου), ενώ η δική μας εθνική απώλεσε διαδοχικές ευκαιρίες που της δόθηκαν, με παίκτρια παραπάνω, για να βγάλουν το πρώτο ημίχρονο με μίνιμουμ απώλεια (ολοκληρώθηκε με σκορ 4-2). Με δύο γκολ διαφορά έκλεισε και το τρίτο οκτάλεπτο (6-4), αποδείχθηκε όμως πως δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για την εθνική μας όταν η Αυστραλία έφτασε στο +4 (8-4), με λιγότερα από πέντε λεπτά για τη λήξη του προημιτελικού.


Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 2-2, 3-1.

Με την ελληνική ομάδα έπαιξαν οι: Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ψούνη, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 2, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ε. Πλευρίτου, Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου.

Την Τρίτη (30/7), είναι η σειρά της εθνικής ανδρών να διεκδικήσει πρόκριση στα ημιτελικά, έχοντας αντίπαλο την Ουγγαρία, στις 16.30. Το ελληνικό ζευγάρι διασταυρώνεται μετά με το αντίστοιχο Κροατίας-Αυστραλίας.

Στο μεταξύ, το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της πισίνας ήρθε από την 16χρονη Λιθουανή, Ρίτα Μεϊλουτίτε, που κολύμπησε τον... ημιτελικό (!) των 100 μέτρων πρόσθιο σε 1.04.35, καταρρίπτοντ
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ