2012-04-07 11:09:11
Φωτογραφία για Καθημερινό φαινόμενο οι εργοδοτικοί εκβιασμοί στη Λάρισα
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και της Λάρισας επιγράφει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ανακοίνωση του...Εργατικού Κέντρου της Πόλης.

Συγκεκριμένα τονίζει πως «καθημερινά σε μια σειρά επιχειρήσεις όλων των κλάδων, οι εργοδότες με εκβιασμούς και φοβέρες, αξιοποιώντας την κρίση και την ανεργία που το εκμεταλλευτικό τους σύστημα γεννά, προωθούν ή επιδιώκουν να περάσουν δραστικές μειώσεις μισθών και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, είτε με ατομικές, είτε με επιχειρησιακές συμβάσεις, είτε και χωρίς αυτές, οδηγώντας σε απόγνωση πολλούς εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις καις τους εκβιασμούς των εργοδοτών, να μην αποδέχονται μειώσεις στους μισθούς, να μην δέχονται να υπογράψουν ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις.

Χωρίς την δική τους υπογραφή δεν μπορούν να τα περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα. Εάν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να τα καταφέρουν. Να μην τρέφουν αυταπάτες ότι αν τα δεχτούν αυτά θα σώσουν την δουλειά τους ή ότι οι εργοδότες θα μείνουν σ' αυτά. Μετά τις εκλογές έρχονται νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων, 13ου και 14ου μισθού, νέος αντιασφαλιστικός νόμος.


Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα που εργάζονται, ανεξάρτητα από τα πολιτικά και άλλα πιστεύω τους, πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μην μένουν μόνοι τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα ταξικά σωματεία, είναι πολύτιμα στηρίγματα όλων των εργατών. Με συνέπεια υπερασπίζονται όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Η ανιδιοτελής και ακούραστη δράση μας για κάθε πρόβλημα, οι επιθέσεις, οι συκοφαντίες και οι διώξεις που δεχόμαστε από εργοδότες, τσιράκια τους, αστικά κόμματα, κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αστυνομία και δικαστήρια, είναι απόδειξη για την ταξική μας συνέπεια.

Οι εργαζόμενοι να εμπιστεύονται του Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα ταξικά σωματεία, να μην πιστεύουν όσα αισχρά ψέματα και συκοφαντίες εκτοξεύουν με ύπουλο τρόπο εργοδότες και τα τσιράκια τους ενάντια στο ΕΚΝΛ και τα σωματεία, οι οποίες αποσκοπούν να κρατήσουν μακριά από τα σωματεία τους εργάτες και ξεμοναχιασμένους να τους τσακίσουν.

Αμέσως να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο και στα σωματεία του κλάδου τους. Για κάθε πρόβλημα να επισκέπτονται τα γραφεία του και να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 2410 250708, 532459.»onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ