2013-07-30 13:13:06
Φωτογραφία για Επιδημία τείνει να γίνει η άγρα πελατών στην πλ. Καραϊσκάκη στο λιμάνι του Πειραιά
Σε γάγγραινα εξελίσσεται ο φαινόμενο της άγρας πελατών για τον ελληνικό Τουρισμό και την εικόνα των λιμανιών, αλλά και των τουριστικών θερέτρων της χώρας.

Σε μια από τις πύλες της χώρας, τον Πειραιά, καταμεσίς του λιμανιού στην Πλατεία Καραϊσκάκη κι εν όψει εξόδου του Αυγούστου, το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Δεκάδες κράχτες τις ώρες αναχωρήσεων «ζαλίζουν» επισκέπτες και τους ταξιδιώτες τραβώντας τους για να πάρουν ένα εισιτήριο Ειδικά στο χώρο μπροστά από το χώρο στάθμευσης των αστικών λεωφορείων, τα πράγματα φτάνουν συχνά στο απροχώρητο με τους διερχόμενους πολίτες να δυσανασχετούν.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου τουρισμού είναι συνεχείς για το θέμα. Πρόσφατα μάλιστα το πρόβλημα ετέθη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου η Όλγα Κεφαλογιάννη από του βήματος είχε δεσμευτεί για την αντιμετώπισή του. Στο πλαίσιο αυτό, σε Λευκάδα και Ζάκυνθο, το τέλος Ιουνίου έγιναν και σχετικές συλλήψεις από όργανα της εκεί Δημοτικής Αστυνομίας.


Ώρα για δράση ων εμπλεκόμενων αρχών, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμεναρχείου καθώς η Δημοτική Αστυνομία απουσιάζει πλέον, στο χώρο της πλατείας Καραϊσκάκη, σε μια από της πύλες της χώρας. Καμιά δικαιολογία για αλληλοεπικάλυψη ευθυνών δε χωρεί.. Το πρόβλημα είναι καυτό και μας διασύρει!

ploia-touristes-660

Άλλωστε το φαινόμενο της άγρας πελατών ταλαιπωρεί τους τουρίστες, στρεβλώνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης, αφήνοντας αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Τι κι αν το υπουργείο Τουρισμού ξεκίνησε καμπάνια με τίτλο «Ελλάδα η πλουσιότερη χώρα του κόσμου» με στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης σε όλους του Έλληνες, είτε εμπλέκονται άμεσα είτε όχι στην τουριστική βιομηχανία. Και μπορεί στη χώρα να … φυτρώνουν όλα τα “φρούτα” κάνοντας την πραγματικά ζάμπλουτη, ωστόσο ο τουρισμός υποτάσσεται σε κανόνες πρώτα απ΄ όλα σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς…κι αισθητικής.

Τα «καμάκια από ταξιδιωτικά γραφεία»

Δεν μπορεί λοιπόν να περιμένουμε τα «καμάκια από ταξιδιωτικά γραφεία» να δούν τα εν λόγω σποτάκια και να πάψουν να κυνηγούν τους πελάτες στο δρόμο, προκειμένου να τους πείσουν μπουν στο δικό τους κατάστημα.

Χρειάζεται παρέμβαση άμεση καθώς η άγρα αποτελεί άσχημο φαινόμενο και τα παράπονα πέφτουν βροχή για έλλειψη επαγγελματισμού και κακής νοοτροπίας μέρους των επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και σε πρωτοφανή έξαρση , ανατρέποντας τους κανόνες της αγοράς, δημιουργώντας παράλληλα δυσφήμιση, αθέμιτο ανταγωνισμό.
reporter.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιδεοληπτικά και αβαθή
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιδεοληπτικά και αβαθή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ