2013-07-30 13:49:02
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης, Θεσμών και Δικαιωμάτων της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
από το Γραφείο Τύπου

Η πολιτική χωρίς σχέδιο και στρατηγική φαίνεται πως αποτελεί τακτική της κυβέρνησης ακόμα μια φορά και βρίσκει έδαφος στην κινητικότητα των υπαλλήλων. Ατυχής εφαρμογή αυτής της... κινητικότητας αποτελεί η διαθεσιμότητα μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Με δεδομένο ότι προσφάτως μετακινήθηκαν στο συγκεκριμένο υπουργείο 620 υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες (πολιτική αεροπορία, ΕΑΣ κλπ.) παρόλο που δεν υφίσταντο κενές οργανικές θέσεις, καλείται σήμερα το Υπουργείο να θέσει σε διαθεσιμότητα 500 μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο αντικείμενό τους με απασχόληση σε αυτό πλέον των 20-25 ετών.

Η λογική της κινητικότητας ήταν εξαρχής η αξιοποίηση του προσωπικού και η μετακίνησή του σε ανάλογη των προσόντων του θέση και όχι η τυφλή μετακίνηση χωρίς σκοπό και σχέδιο. Ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση των υπαλλήλων στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η λογική που τίθενται σε διαθεσιμότητα οι μόνιμοι υπάλληλοι του ανωτέρω Υπουργείου καταδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη αντίληψης για το τί σημαίνει κινητικότητα, αξιολόγηση και αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ελπίζουμε να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν οριζόντια και άδικα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών και στην απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ