2013-07-30 14:07:19
Φωτογραφία για «Αισθάνομαι ότι μπορώ να νικήσω 10 αγώνες!»
Χρειάστηκε να περιμένει αρκετά μέχρι να ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά τώρα αισθάνεται δυνατός και έτοιμος ακόμα και για Πρωτάθλημα. 

Ο Lewis Hamilton με ηθικό ακμαιότατο μετά τη νίκη του στην Ουγγαρία, πηγαίνει για διακοπές γνωρίζοντας ότι μπορεί στο 2ο μισό της σεζόν να κάνει το μεγάλο come back και να ανατρέψει τα δεδομένα.

Όχι ότι θα έχει εύκολη αποστολή, καθώς απέχει 48 βαθμούς από την κορυφή, αλλά η φύση του σπορ είναι τέτοια που τα δεδομένα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα.

Εξάλλου η Mercedes που έχει επενδύσει και εξακολουθεί να επενδύει πολλά, στο φετινό project, έχει σημειώσει τεράστια βελτίωση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Στον ένα γύρο η W04 δείχνει αχτύπητη με 7 pole positions σε 10 αγώνες, ενώ σε ρυθμό αγώνα η βελτίωση είναι σημαντική δείχνοντας να έχει ξεπεράσει τα θέματα με την υπέρμετρη φθορά των ελαστικών.

«Πέρσι δεν αισθανόμουν ότι είχα μονοθέσιο που μπορούσε να κερδίσει 10 αγώνες. Φέτος, αντίθετα, αισθάνομαι ότι έχω μονοθέσιο που μπορεί να πάρει 10 νίκες. Τα λάστιχα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αλλά πραγματικά πιστεύω σε αυτό το μονοθέσιο, έχει εκπληκτική αίσθηση», λέει ο 28χρονος Βρετανός.


«Είμαστε εκεί σε απόδοση, μαζί με τις Red Bull και τις Lotus. Νομίζω ότι ο ρυθμός μας ήταν παρόμοιος στην Ουγγαρία. Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ταχύτητα που έχουμε στις κατατακτήριες, ξεκινάμε από τις πρώτες θέσεις και διαχειριζόμαστε τόσο καλά τα λάστιχα όπως κάναμε την Κυριακή, τότε μπορούμε να παλέψουμε με αυτούς. Σίγουρα, το Πρωτάθλημα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μια νίκη σου ανεβάζει την ψυχολογία και σε κρατάει ψηλά», πρόσθεσε ο Πρωταθλητής του 2008.

Για τους λάτρεις των αριθμών και των συμπτώσεων, να σημειώσουμε το εξής: H πρώτη νίκη του Hamilton με τη Mercedes ήρθε ακριβώς 10 μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψής του από το γερμανικό team (28/9/2012), στον 10ο αγώνα του με τα «ασημένια βέλη», στο 10ο Grand Prix της χρονιάς, οδηγώντας μονοθέσιο με το Νο10 και με τη διαφορά του από τον 2ο Κimi Raikkonen στα 10,938" Βy: Δημήτρης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ