2013-07-30 14:03:09
Φωτογραφία για Δημόσια κατσάδα σε Alonso από Montezemolo!
Μια δήλωση του Ferando Alonso στο τέλος του ουγγρικού Grand Prix, έκανε έξω φρενών τον πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo που μέχρι τώρα μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Ισπανό πιλότο.

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο Hungaroring όπου τερμάτισε στην 5η θέση χωρίς να μπορέσει να παλέψει με τους πρωτοπόρους, ο Ισπανός πιλότος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του και σε κάποιο βαθμό τον εκνευρισμό του για το ότι η F138 έχει μείνει πίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι δώρο θα ήθελε για τα γενέθλιά του που ήταν την επομένη (Δευτέρα 29/7), απάντησε: «Ένα μονοθέσιο από αυτά που έχουν οι αντίπαλοί μας». Ενώ όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει στις διακοπές του, είπε: «Θα προσεύχομαι».

Αυτές οι δηλώσεις -ιδιαίτερα η πρώτη- ενόχλησαν τους ανθρώπους της Scuderia και δη τον Luca di Montezemolo που τη Δευτέρα 29/7, επικοινώνησε με τον Ισπανό για να του ευχηθεί και για να του «τραβήξει» το αυτί!


Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που μοιάζει περισσότερο με ρεπορτάζ εκ των έσω, που εξέδωσε η ίδια η Ferrari.

«Δεν χρειάζονται ξεσπάσματα, τα οποία αν και κατανοητά αμέσως μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, δεν βοηθούν κανέναν. Αυτό αφορά τα τελευταία σχόλια του Fernando Alonso, τα οποία δεν άρεσαν στον πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo, ούτε και σε κανέναν άλλο στις τάξεις της ομάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά και αποκαλύπτει το τι ακριβώς είπε ο Montezemolo στον 33χρονο 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή: «Όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές που έχουν οδηγήσει τη Ferrari καλούνταν ανέκαθεν να βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό τους. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία, να αποφύγουμε την ένταση, να δείξουμε ταπεινότητα και αποφασιστικότητα για να συμβάλει ο καθένας από τη θέση του προς όφελος της ομάδας».

Στην ανακοίνωση υπάρχουν επίσης και λεπτομέρειες από τη συνάντηση που είχε ο Montezemolo με τον επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali και τους τεχνικούς της ομάδας.

«Η Ferrari που είδα στον χθεσινό αγώνα δεν μου άρεσε», τους είπε ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής φίρμας ζητώντας τους να τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν την κατάσταση. Μάλιστα σε καθέναν από τους τεχνικούς που βρέθηκαν στη συνάντηση υπήρχε ένα ιδιότυπο δώρο: ένα μαχαίρι και μια πρόσκληση. Με αυτή τη μεταφορά ο Montezemolo ήθελε να δείξει το τι ακριβώς ζητάει από δω και στο εξής από αυτούς.

«Σίγουρα δεν είναι ώρα για να ξεκινήσει διαμάχη για το ποιος ευθύνεται για το ένα ή το άλλο, γιατί απομένουν 9 αγώνες και όλα είναι ανοιχτά. Ο Montezemolo κάνει το καλύτερο που μπορεί για να διασφαλίσει ότι η ομάδα έχει όλη την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζεται. Η αρχή γίνεται με την προσθήκη του James Allison (σ.σ. ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Lotus F1 αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή του τμήματος που ασχολείται με το σασί, με τον Pat Fry να αλλάζει πόστο και να γίνεται τεχνικός διευθυντής του μηχανολογικού τμήματος) στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Σεπτεμβρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση-ρεπορτάζ.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα θα βοηθήσει στο να καταλαγιάσουν τα πνεύματα και να πέσουν οι τόνοι. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει σπάσει το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Γιατί αν όντος πρόκειται για πραγματική αγάπη, για την οποία κατά καιρούς μιλάει ο Ισπανός πιλότος, δεν μπορεί να τελειώσει έτσι, τόσο απλά χωρίς προσπάθεια.

Ο Alonso φαίνεται πως έχει κουραστεί από το γεγονός ότι δε μπορεί σε μόνιμη βάση να διεκδικεί νίκες και παρουσίες στο βάθρο και αυτό πια είναι ολοφάνερο. Ακόμα και η συνάντηση του μάνατζέρ του με τον Christian Horner στην Ουγγαρία δείχνει πως υπάρχει θέμα, παρότι ο Ισπανός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Scuderia μέχρι και το 2016. Εκτός κι αν σε αυτό υπάρχει κάποια ρήτρα απόδοσης By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ