2013-07-30 16:06:36
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη έρευνες της αντιτρομοκρατικής στη Χίο
Πάνω σε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας όπλων φαίνεται ότι έπεσαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Χίου που τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών εντόπισαν... ταχύπλοο σκάφος 7 μέτρων με συνολικά 4 επιβαίνοντες μέσα σε αυτό 2 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς κατά πάσα πιθανότητα Συριακής καταγωγής.

Στο έλεγχο που ακολούθησε βρήκαν στην κατοχή τους 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, σφαίρες καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα οποία κατασχέθηκαν.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ με την ταυτοποίηση των ονομάτων οι αρχές οδηγήθηκαν σε καταλύματα που είχαν ενοικιάσει τα συγκεκριμένα άτομα σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη ενώ συνεχώς ενισχύονται οι υποψίες ότι πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας όπλων τα οποία προωθούνταν μέσω Τουρκίας στην ελληνική μαύρη αγορά.

Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση.

Ήδη από το πρωί βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και στις τρεις προαναφερόμενες πόλεις. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων.

politischios.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ