2013-07-30 17:44:03
Φωτογραφία για Γενισεά: Άνθρωποι του Φορέα απεγκλώβισαν τον πελαργό που είχε παγιδευτεί στο Καμπαναριό
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια απεγκλωβισμού νεαρού Λευκού Πελαργού (Ciconia ciconia) από το καμπαναριό του Ιερού Ναού Υπαπαντής Του Κυρίου στη Γενισσέα Ξάνθης.

Το μικρό πελαργάκι κατά τις πρώτες προσπάθειες πτήσεων πάνω στη φωλιά η οποία βρίσκεται στο καμπαναριό της εκκλησίας, λόγω απειρίας των κινήσεων του, μπέρδεψε την φτερούγα του σε σύρμα αντιστήριξης το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω στο σταυρό του καμπαναριού.

Το δυσάρεστο περιστατικό, έγινε αντιληπτό από τον ιερέα και τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα ενημερώνοντας αρχικά την κα Εύα Στετς και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Το απόγευμα της Κυριακής 28/07/2013, στο σημείο κατέφθασαν κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία και εκτίμησαν την κατάσταση. Δυστυχώς, λόγω τεχνικών δυσκολιών αλλά και το γεγονός ότι είχε ήδη σκοτεινιάσει, δεν πραγματοποιήθηκε προσπάθεια προσέγγισης του πελαργού.


Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου «Το πρωί της επόμενης μέρας, με την εθελοντική συμμετοχή της εταιρείας καθαρισμού FCS των αδελφών Κατσαρίδη, πραγματοποιήθηκε επέμβαση στη φωλιά με το καλαθοφόρο όχημα της εταιρείας, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το νεαρό πελαργάκι, το οποίο αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του ΦΔ, στη συνέχεια στάλθηκε στο συνεργαζόμενο σωματείο περίθαλψης «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Η προσπάθεια αυτή δε θα είχε επιτυχία χωρίς τη συμμετοχή τόσο των κατοίκων της Γενισσέας, όσο και της άμεσης κινητοποίησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης, αλλά φυσικά και των αδελφών Κατσαρίδη για την ανιδιοτελή προσφορά του καλαθοφόρου οχήματος.

Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Φορέας Διαχείρισης.

xanthipress.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ