2013-07-30 21:31:03
Φωτογραφία για Φαμπιούς: Να αφεθεί ελεύθερος ο Μόρσι
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα πρέπει να... αφεθεί ελεύθερος και χαρακτήρισε την πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο "πολύ κρίσιμη".

"Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Η Γαλλία ζητεί την απόρριψη της βίας και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Μόρσι", δήλωσε ο Φαμπιούς σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε επίσης την έναρξη ενός διαλόγου και καταδίκασε τις ωμότητες στην Αίγυπτο λίγο πριν από συνάντηση που θα έχει με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Η Άστον δήλωσε σήμερα από το Κάιρο ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κρατείται σε μυστική τοποθεσία από τον στρατό εδώ και σχεδόν έναν μήνα είναι "καλά" και έχει "πρόσβαση στην πληροφόρηση", κυρίως μέσω τηλεόρασης και εφημερίδων.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, έχουν ζητήσει την πραγματοποίηση σήμερα διαδήλωσης "ενός εκατομμυρίου" ατόμων με αίτημα την αποκατάστασή του στην εξουσία.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ