2013-07-31 03:43:13
Φωτογραφία για Νεκρές μητέρα και κόρη σε θέρετρο στην Αίγυπτο
Μια μητέρα και η κόρη της από την Τσεχία βρέθηκαν νεκρές στο θέρετρο της Χουργάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης που αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. «Μπορώ να επιβεβαιώσω τον θάνατο των δύο Τσέχων, μιας μητέρας και της κόρης της, στην Χουργάντα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του τσεχικού υπουργείου Γιοχάνα Γκρόχοβα. Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Ceska Televize (CT), οι σοροί των δύο τουριστριών, ηλικίας 36 και 8 αντίστοιχα, από την ανατολική Τσεχία, βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους στην Αίγυπτο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω επίσημα ότι ο πατέρας της οικογένειας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκρόχοβα, η οποία δήλωσε ωστόσο ότι αποτελούν «καθαρές εικασίες» οι υποθέσεις για τροφική δηλητηρίαση.

«Δεν πιστεύουμε επίσης ότι η υπόθεση αυτή συνδέεται με την κατάσταση της ασφάλειας στην Αίγυπτο», πρόσθεσε εξάλλου η Γκρόχοβα.

Η αιγυπτιακή αστυνομία διεξάγει έρευνα, επισήμανε η εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας έχει μεταβεί στην περιοχή.

«Πρόκειται όπως φαίνεται για μια τροφική δηλητηρίαση κι όχι για ένα έγκλημα. Ωστόσο η αιτία του προβλήματος δεν έχει εντοπιστεί. Κανένας άλλος πελάτης του ξενοδοχείου αυτού δεν ανέφερε παρόμοιο πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τσεχικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων, Γιαν Πάπες.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ