2013-07-31 03:43:05
Φωτογραφία για «Δεν δίναμε αυτό που μπορούσαμε»
Λίγες μέρες πριν «πετάξει» για την Αγγλία, ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στη Σάντερλαντ... ο Χάρης Μαυρίας προσπάθησε να εξηγήσει γιατί η περσινή αγωνιστική περίοδο εκτυλίχθηκε τόσο άσχημα για το «τριφύλλι».

Όπως τόνισε, ενδεχομένως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να ήταν υπερόπτες και σε ορισμένα παιχνίδια να μην παίζουν όπως θα έπρεπε.

«Μόνο στο εξωτερικό τα "ερυθρόλευκα", ποτέ στην Ελλάδα» ανέφερε για τη μεταγραφή του στις «μαυρόγατες».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Χάρη Μαυρίας στο περιοδικό «Sporty» που κυκλοφορεί την Τετάρτη:

Αντίθετα με σένα, η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν μέτρια. Πού το αποδίδεις;

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είχαμε καλό ρόστερ κι έπρεπε να βρισκόμασταν στην πρώτη τριάδα. Ειδικά στα παιχνίδια με τις εύκολες, θεωρητικά, ομάδες, δεν δίναμε αυτό που μπορούσαμε. Ίσως ήμασταν λίγο υπερόπτες. Υπήρξε μια ανάταση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εκεί πιστέψαμε πως κάτι θα αλλάξει, αλλά δεν έγινε τίποτα. Το μόνο καλό πέρυσι ήταν πως αρκετά νέα παιδιά πήραν συμμετοχές. Οι Καπίνο, Χουχούμης και Τριανταφυλλόπουλος έδειξαν πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να ποντάρει πάνω τους».


Ποια είναι η ανάμνηση που θες να σβήσεις και τι θα κρατήσεις από την προηγούμενη σεζόν;

«Θέλω να σβήσω την ήττα που κάναμε με 3-0 στη Βέροια. Ήταν αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ατομικά, η καλύτερη στιγμή για μένα ήταν ο αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου με τους Πειραιώτες. Πάντως, αυτή η ιστορία ήταν και ένα καλό μάθημα, καθώς βλέπεις πως από εκεί που πετάς στα ουράνια, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσγειώνεσαι απότομα στο έδαφος».

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι θα φορέσεις για πρώτη φορά στην καριέρα σου… ερυθρόλευκα;

«Δεν έχουν σημασία τα χρώματα. Αυτό που μετράει για μένα πάνω απ’ όλα είναι το έμβλημα. Για να πω την αλήθεια, είχα σκεφτεί πως μπορεί κάποια μέρα να φορέσω ερυθρόλευκα, αλλά σε πρωτάθλημα εκτός Ελλάδας. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ φανέλα με αυτά τα χρώματα»!

Την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό πώς τη βλέπεις; Τι γνώμη έχεις για τον Γιάννη Αναστασίου;

«Πολύ καλός προπονητής. Πιστεύω πως θα φτάσει μέχρι το τέλος, πρέπει να στηριχθεί πάνω του ο νέος Παναθηναϊκός. Είναι πολύ μορφωμένος και καταρτισμένος, ενώ έχει δίπλα του κι άλλα μορφωμένα στελέχη, όπως ο κ. Σαμαράς και οι γυμναστές της ομάδας».
Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ