2013-07-31 19:56:05
Φωτογραφία για Εξόρμηση της ΕΛΑΣ σε όλη την Κρήτη - Χειροπέδες σε 74 άτομα
Δίνοντας βαρύτητα στις τουριστικές περιοχές και κυνηγώντας πάντα τα ναρκωτικά, τη ζωοκλοπή, φροντίζοντας για την προστασία των ανήλικων αλλά και για τη νυχτερινή ζωή των μεγάλων πόλεων της Κρήτης η Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία βράδια προχωρά... σε εξορμήσεις και στους 4 νομούς. 

Τα νυχτερινά μπλόκα και οι έρευνες έφεραν θεαματικά αποτελέσματα, πολλές συλλήψεις αλλά σωρεία βεβαιωμένων παραβάσεων ενώ όπως ξεκαθαρίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης οι εξορμήσεις αυτές θα συνεχιστούν με το βάρος να πέφτει πάντα στις τουριστικές περιοχές και των τεσσάρων νομών του νησιού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, την 27 και 28.07.2013 πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές δράσεις, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Νήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.


Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, τη προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (134) αστυνομικοί και (45) οχήματα, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά (1.349) οχήματα και προσήχθησαν (232) άτομα.

Στα αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνονται η βεβαίωση οκτακοσίων δεκαεπτά (817) παραβάσεων και η σύλληψη εβδομήντα τεσσάρων (74) ατόμων, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 5 όπλα, 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 381 ευρώ.

Οι συλλήψεις αφορούν κυρίως παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών, παράνομα τυχερά παίγνια και άλλα αδικήματα.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές δράσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ