2013-07-31 21:36:38
Φωτογραφία για «Νέα έκκληση ΔΝΤ προς Ευρωζώνη για ελληνικό κούρεμα»
Για μία νέα έκκληση του ΔΝΤ προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποδεχτούν μεγαλύτερες απώλειες στα δάνεια διάσωσης προς την Ελλάδα, κάνουν λόγο οι Financial Times με αφορμή την έκθεση του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο Πίτερ Σπίγκελ, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, επισημαίνει στο άρθρο του την εκτίμηση του ΔΝΤ πως «αν οι επενδυτές δεν πειστούν ότι η πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος του χρέους είναι αξιόπιστη, οι επενδύσεις και η ανάκαμψη είναι απίθανο να ανακάμψουν βάσει στόχων».

«Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους πλήττουν την επενδυτική εμπιστοσύνη, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν την παροχή περαιτέρω ανακούφισης που θα περιλάμβανε μια μεγαλύτερη μείωση του χρέους από την αρχικά προγραμματισμένη», αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

Οι FT χαρακτηρίζουν ως «ζωτικής σημασίας για το ΔΝΤ» το ζήτημα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το 2014, το οποίο δεν μπορεί να συμμετέχει σε πρόγραμμα βοήθειας αν δεν έχει εξασφαλισθεί πως η Ελλάδα δεν θα έχει δημοσιονομικό κενό για ολόκληρο το έτος.

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ