2013-08-01 09:11:51
Φωτογραφία για Ένταση μετά τη δολοφονία στο Καμισλί - Όμηροι δεκάδες Κούρδοι στα χέρια αντικαθεστωτικών στη βόρεια Συρία
H ένταση με τους Κούρδους στη Συρία έχει κλιμακωθεί μετά τη δολοφονία πολιτικού στο Κασιμλί

Βηρυτός

Περίπου 200 Κούρδους κατοίκους δύο χωριών στην βόρεια Συρία πήραν ομήρους αντικαθεστωτικές ομάδες, ενώ στις περιοχές με κουρδικό πληθυσμό επικρατεί ένταση μετά τη δολοφονία γνωστού Κούρδου πολιτευτή στο Καμισλί.

Σύμφωνα με οργάνωση που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, οι ομάδες των ενόπλων έχουν σχέση με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Το λεγόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αναφέρει πως οι Κούρδοι πιάστηκαν όμηροι ύστερα από σφοδρές μάχες των ισλαμιστών με κούρδους μαχητές σε δυο χωριά, το Ταλ Αρέν στην επαρχία του Χαλεπιού και το γειτονικό Ταλ Χασέλ.

«Μαχητές του Μετώπου Αλ-Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ ανέλαβαν τον έλεγχο του Ταλ Αρέν και τώρα πολιορκούν ένα γειτονικό χωριό, το Ταλ Χασέλ» ανέφερε η οργάνωση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η δολοφονία του Ισα Χούζο προ ημερών , αντιπάλου του προέδρου 'Ασαντ και μέλους του Ανωτάτου Κουρδικού Συμβουλίου, οδήγησε τις κουρδικές αυτές οργανώσεις καλέσουν σε πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών.

Κουρδικές οργανώσεις, όπως το τοπικό YPG, ανέφερε πως οι εκκλήσεις του στην «επίσημη» διοίκηση των αντικαθεστωτικών (τον Εθνικό Συνασπισμό και τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό) για το ζήτημα έχουν μείνει άκαρπες, όπως αναφέρει το Al Arabiya.

in    Newsroom ΔΟΛ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ