2013-08-01 10:09:04
Φωτογραφία για Του έκαναν έξωση 40 χρόνια μετά επειδή κάπνιζε!
Εκδιώχθηκε από το διαμέρισμα όπου διέμενε στη Γερμανία ένας 75χρονος, καθώς... επειδή αγνοούσε τις παρατηρήσεις του ιδιοκτήτη και των γειτόνων του ότι η ανθυγιεινή συνήθεια του είχε εμποτίσει με μια άσχημη μυρωδιά τους δημόσιους χώρους του κτιρίου.

Οπως αποφάνθηκε χθες γερμανικό δικαστήριο, θεωρείται νόμιμη πράξη θεωρείται ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας να κάνει έξωση στον ενοικιαστή του εάν η συνήθεια του καπνίσματος ενοχλεί τους γείτονες

Ενώ το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ αναγνώρισε το δικαίωμα του καπνίσματος στο σπίτι, τόνισε επίσης ότι οι άλλοι ενοικιαστές δεν χρειάζεται να ανέχονται την «απαράδεκτη και ανυπόφορη μυρωδιά».

Ο εκδιωχθείς Φρίντχελμ Άντολφ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών ενοικιαστών, Φρανζ-Γκέοργκ Ριπς, επέκρινε την απόφαση λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την ηλικία του ενοικιαστή ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ηλικιωμένος διέμενε στο διαμέρισμα.

Ωστόσο, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο δήλωσε ότι μέσω της απόφασης εστάλη ένα σημαντικό μήνυμα. «Το κάπνισμα στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αποτελεί ένα γενικό πρόβλημα και μετά από αυτή την απόφαση οι γείτονες θα είναι καλύτερα προστατευμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος τους Κέντρου Έρευνας. «Πολλοί άνθρωποι δεν είναι πλέον πρόθυμοι να ανέχονται τον καπνό των άλλων», είπε.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ