2013-08-01 16:57:04
Φωτογραφία για Φρεγάτες των ΗΠΑ πάνε και έρχονται στη Σούδα
Νέες αφίξεις στην ναυτική βάση στην Σούδα - που έχει ζήτηση τελευταία: Στις 31 Ιούλη κατέπλευσε η φρεγάτα κατευθυνομένων βλημάτων USS DeWert (FFG-45), η οποία έχει αναπτυχθεί... στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στηρίζοντας τις θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει μήκος 138 μέτρων και πλάτος 14 μέτρων, ενώ μεταφέρει συνολικά πάνω απο 200 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr μέχρι τα μέσα του Αυγούστου στην περιοχή της Κρήτης αναμένεται να πλεύσει και το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Harry Truman, χωρίς όμως να καταπλεύσει στην βάση της Σούδας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταπλεύσει στην βάση της Σουδας και η φρεγάτα USS Samuel B. Roberts (FFG 58) για μια προγραμματισμένη επίσκεψη.

Και η φρεγάτα Sameul B. Roberts έχει αναπτυχθεί στην περιοχή ευθύνης των αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής στηρίζοντας τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Να θυμίσουμε ότι μόλις προχθές ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας εξήρε τον ρόλο της βάσης της Σούδας για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γενικότερα κατά την συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του κ Αβραμόπουλο στην Ουάσιγκτον.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ