2013-08-02 09:06:05
Φωτογραφία για Πρωτοποριακή επέμβαση πλαστικής ρινικού διαφράγματος στο 404 ΓΣΝ Λάρισας
Στραβό ρινικό διάφραγμα

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Στρατιωτικός ιατρός - χειρουργός ωτοριν/λόγος, 404 ΓΣΝ, ΛΑΡΙΣΑ

Το στραβό ρινικό διάφραγμα αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο. Αποτελεί το πιο συχνό αίτιο δυσχέρειας της ρινικής αναπνοής και ευθύνεται για τις επίμονες ρινίτιδες, τις συχνές παραρρινοκολπίτιδες, τους πονοκεφάλους, το ροχαλητό, τις συχνές φαρυγγίτιδες, ακόμα και για περιπτώσεις απνοιών κατά τον ύπνο.

Στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΣΝΛ) πραγματοποιείται μια πρωτοποριακή επέμβαση πλαστικής ρινικού διαφράγματος.

Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία με τη χρήση λαρυγγικής μάσκας και διαρκεί 15-20 λεπτά. Στο τέλος της χειρουργικής επέμβασης δεν τοποθετείται ενδορρινικός πωματισμός (γάζες), δεν προκαλείται περιοφθαλμικό οίδημα (πρήξιμο) και είναι εντελώς ανώδυνη. Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για 6-7 ώρες και κατόπιν επιστρέφει στο σπίτι του. Την ημέρα του χειρουργείου απαγορεύεται η οδήγηση και συστήνεται ελαφρύ διαιτολόγιο (σούπες, γαλακτοκομικά, φρούτα).


Την επομένη του χειρουργείου, η διατροφή είναι ελεύθερη, ο ασθενής μπορεί να λουστεί, να κάνει μπάνιο και να επιστρέψει στις βασικές δραστηριότητές του. Αποφεύγεται για τις πρώτες ημέρες το φύσημα της μύτης και συστήνεται η αποφυγή έντονης σωματικής κόπωσης. Συστήνεται για τέσσερις ημέρες η λήψη αντιβιοτικής αγωγής και ο καθαρισμός του εσωτερικού της μύτης με ειδικά σπρέι.

Τα αποτελέσματα του χειρουργείου είναι μόνιμα, ενώ η παραπάνω διαδικασία μειώνει το κόστος της αποκατάστασης του προβλήματος υγείας για την υπηρεσία, τόσο από πλευράς υλικών χειρουργείου όσο και εξόδων νοσηλείας. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=295877 

 
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ