2013-08-02 09:49:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Διακινoύσαν ναρκωτικά και όπλα μέσα από τη φυλακή - Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν τα πέντε από τα δεκατρία συνολικά άτομα που συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα και ναρκωτικά.

Χθες πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα κι ενε συνεχεία του Ανακριτή οι δύο Έλληνες κι ο ένας Αλβανός και οι τρεις κάτοικοι Πατρών και οι δύο κάτοικοι Αιγίου, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός.

Ο ένας από τους δύο Έλληνες που μένει στην Πάτρα πήρε προθεσμία για την Κυριακή 4 Αυγούστου, προκειμένου να απολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι για τις 6 Αυγούστου.

Επίσης τέσσερις απο τους συλληφθέντες βρίσκονται ήδη στη φυλακή και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στος Εισαγγελείς Αιγίου και Μεσολογγίου.

Στη δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνονται πάνω από 30 άτομα.

Η έρευνα της Ασφάλειας Πατρών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με την αστυνομία η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει είκοσι ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές και αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης, κατοχής και χρήσης ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.


Ωε εγκέφαλοι φέρονται δύο ποινικοί που είχαν συλληφθεί πριν ΄πενα μήνα στην Αιτωλοακαρνανία για εμπόριο μισού κιλού ηρωίνης.

Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, κατάφεραν μετά από ενδελεχή πεντάμηνη και πλέον έρευνα, να ταυτοποιήσουν την εμπλοκή των δραστών στην οργάνωση καθώς και τον τρόπο δράσης τους.

Από την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Πάτρας, του Αιγίου και του Μεσολογγίου, συνελήφθησαν δεκατέσσερις συνολικά άνδρες, πέντε ημεδαποί ηλικίας 57, 47, 38, 31, 22 ετών και εννέα υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 38, 37, 35, 29, 22, 24, 27, 28, 36 ετών, από τους οποίους οι τέσσερις τελευταίοι ήταν ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν πραγματοποιηθεί δεκαέξι κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών και έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων τα εξής :

800 γραμμάρια κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες.

Ένα κιλό αφορολόγητου καπνού .

143 γραμμάρια άγνωστης χημικής σύνθεσης .

Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας .

Τριάντα δύο (32) κινητά τηλέφωνα με κάρτες sim.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ