2013-08-02 14:51:04
Φωτογραφία για Μιανμάρ: Θανάσιμες πλημμύρες
Οι πλημμύρες του σαρώνουν την ανατολική Βιρμανία εδώ και αρκετές ημέρες έχουν προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, γράφει σήμερα ο επίσημος Τύπος προειδοποιώντας για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο πλέον πληγέν κρατίδιο Κάρεν, στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, 33.500 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε 79 καταυλισμούς, διευκρινίζει η εφημερίδα New Light of Myanmar, αναφέροντας ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τέταρτος αγνοείται.

Στο κρατίδιο Μον, τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και στεγάζονται σε 34 καταυλισμούς, προσθέτει το δημοσίευμα. Ωστόσο, "καθώς το νερό άρχισε να υποχωρεί", ορισμένοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε δρόμους και 245 σχολεία είναι κλειστά.

Ορισμένες περιοχές της Μιανμάρ πλήττονται κάθε χρόνο από πλημμύρες την εποχή του μουσώνα.


Η New Light of Myanmar γράφει ότι οι πλημμύρες ενδέχεται να συνεχιστούν σε αυτά τα δύο κρατίδια και να πλήξουν και άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως το Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι, καθώς οι βροχοπτώσεις είναι περισσότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα.

"Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στους ποταμούς πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για τις πλημμύρες", υπογραμμίζει η εφημερίδα σε κύριο άρθρό της, προειδοποιώντας για "τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας, κατολισθήσεων, πτώσεων δέντρων, εμφάνισης ερπετών".
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπάρχει ευτυχία;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπάρχει ευτυχία;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ