2013-08-03 11:27:10
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Aπίστευτη καταγγελία για το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της πόλης
Κινδύνεψαν όχι ένα αλλά δύο μικρά παιδιά σε διάστημα λίγων ημερών για τον ίδιο ακριβώς λόγο! Ποιός είναι ο λόγος;Διαβάστε και καμαρώστε!

Το μεγαλύτερο, πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδος είναι το ΓΝΑ Αγρινιου.

Στις 30/07/2013 όλες οι μονάδες μεταφέρθηκαν από το παλιό νοσοκομείο της οδού Κόκκαλη στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Οδού Αγρινίου Αντιρρίου και σύμφωνα με το site του νοσοκομείου, όλες οι μονάδες και τα επείγοντα ήταν έτοιμα να δεχθούν τους ασθενείς.

Όλα αυτά βέβαια είναι όμορφα και ωραία στον ιδανικό κόσμο του διαδικτύου, γιατί η πραγματικότητα είναι απέχει πολύ.

Το απόγευμα της 31/07/13 και κατά τις 7:00μμ ο τετράχρονος ανηψιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις νέες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αγρινίου, μετά από χτύπημα στο κεφάλι, με έντονο πόνο και εμετούς. Η αδελφή μου τον μετέφερε στα επείγοντα και ζήτησε να δει γιατρό.


Βεβαίως το να δεις τον Βόλντεμορτ είναι πιο πιθανό από το να δεις γιατρό.

Η αδελφή μου απευθύνθηκε σε δύο αδελφές στην υποδοχή, η μία εκ των οποίων την οδήγησε στον γιατρό εφημερίας. Ο γιατρός ήταν ένας νεαρός και όταν η αδελφή μου του εξήγησε που χτύπησε το παιδί και τα συμπτώματά του, αδιάφορα της είπε ότι δεν αναλαμβάνουν τέτοια περιστατικά, γιατί δεν υπάρχει γιατρός και πως πρέπει να μεταφέρει το παιδί στων Παίδων στην Πάτρα. Ο γιατρός βέβαια δεν έριξε ούτε μια ματιά στο παιδί.

Δεν το ακούμπησε καν. Όλη αυτή την ώρα η αδελφή μου το κρατούσε στην αγκαλιά της και ένας δεν θέλησε να πάρει την θερμοκρασία του ή να ψηλαφίσει το χτύπημα. Απλώς την ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει γιατρός και στην συνέχεια την αγνόησε και έφυγε.

Στις οχλήσεις της αδελφής μου για ασθενοφόρο και τον τρόπο που θα μεταφέρει το παιδί στην Πάτρα, δεν πήρε καμία απάντηση, ούτε από γιατρό, ούτε από αδελφή. Συνάντησε πλήρη αδιαφορία. Αναγκάστηκε λοιπόν να αναζητήσει μεταφορικό μέσο και βγήκε έξω από τα επείγοντα, στον καύσωνα, τηλεφωνώντας παράλληλα και σε γνωστούς γιατρούς αναζητώντας ιατρικές συμβουλές.

Στα επείγοντα δεν της δόθηκε άλλη σημασία και ούτε ένα δεύτερο βλέμμα, ενώ στο τηλέφωνο ενημέρωσαν τον πατέρα του παιδιού ότι υπάρχουν δύο παιδίατροι και μπορούν να επιληφθούν του περιστατικού.

Προσπαθήσαμε να βάλουμε ακόμα και μέσον, ώστε να βρούμε ασθενοφόρο και φυσικά αποτύχαμε. Ρωτώντας άνθρωπο εκ των έσω, μάθαμε ότι η παιδιατρική είναι άρτια εξοπλισμένη και μπορεί να δεχθεί ανάλογα περιστατικά….με μια διαφορά…..την ύπαρξη γιατρού. Νευροχειρουργός βέβαια στο ΓΝΑ υπάρχει, αλλά βρισκόταν σε άδεια – όπως μας πληροφόρησε – και δεν υπήρχε αντικαταστάτης.

Η ίδια πηγή μας είπε ότι ο νέος διοικητής του νοκοσοκομείου κύριος Δημητρογιάννης Λάμπρος είχε δώσει ρητή εντολή με αποτέλεσμα, ε΄να δεν υπάρχει γιατρός, να μην μπορεί το νοσοκομείου να καλέσει εξωτερικό γιατρό και να επιληφθει του του περιστατικού και ο ασθενής βέβαια να εξαναγκάζεται να καταφύγει σε ιδιωτικές κλινικές ή στην Πάτρα.

Ο κ. Δημητρογιάννης, σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι ψυχολόγος με ειδίκευση στην παιδική δυσλεξία και master στα οικονομικά και από ελεύθερος επαγγελματίας, βρέθηκε διοικητής της ΕΥΔΑΠ και τωρα διοικητής του ΓΝΑ Αγρινίου. Είναι απορίας άξιο πως ένας τόσο νέος γιατρός (28 ετών περίπου) διορίσθηκε σε τέτοιες θέσεις του Δημοσίου.

Επειδή όμως το Αγρίνιο – των 80,000 κατοίκων και των πάνω από 150,000 με τα περίχωρα – παραμένει ένα μεγάλο χωριό και οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα, μάθαμε ότι ο νέος διοικητής του ΓΝΑ Αγρινίου είναι του κ. Μάριου Σαλμά, ο οποίος και τον προώθησε στην σημερινή του θέση. Και αναρωτιόμαστε, ένας γιατρός, που αφήνει το νοσοκομείο του χωρίς γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, πόσες απώλειες δικαιολογεί; Στις πόσες απώλειες θεωρείται πετυχημένος;

Συζητώντας με φίλους και συγγενείς, μάθαμε ότι το δικό μας περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό. Φίλη της αδελφής μου, πριν ένα χρόνο, είχε ακριβώς το ίδιο περιστατικό. Τον Αύγουστο του 2012 χτύπησε ο τρίχρονος γιός της στο κεφάλι, τον μετέφερε στα επείγοντα κατά τις 1:30 τα ξημερώματα, όπου και πάλι της αρνήθηκαν την εισαγωγή και την παροχή ασθενοφόρου και η κυρία – μόνη της – πήρε το γιό της με το αυτοκίνητό της και τον μετέφερε στην Πάτρα.

Λίγες μέρες αργότερα, ο δεκατετράχρονος ανηψιός μου, με πονοκέφαλο, εμετούς και φωτοευαισθησία, μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο, όπου και πάλι της αρνήθηκαν την εισαγωγή και την παρέπεμψαν στην Πάτρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι η μητέρα του γνώριζε άτομο μέσα στο νοσοκομείο, που μεσολάβησε και της δόθηκε ασθενοφόρο.

Παρομοίως και άλλη φίλη της οικογένειας, η οποία μετέφερε τον συζυγό της νωρίς τα ξημερώματα στο νοσοκομείο, καθώς είχε καρφωθεί ένα ψαροκόκκαλο στον λαιμό του και ο άνθρωπος με δυσκολία ανέπνεε, το νοσοκομείο αρνήθηκε να τον περιθάλψει, καθώς δεν υπήρχε ΩΡΛ.

Του είπαν να αποτανθεί σε ιδιώτη γιατρό (2:00 τα ξημερώματα), οπότε και αναγκάσθηκαν να ξυπνήσουν κόσμο ψάχνωντας για γιατρό και τον οποίο τον πλήρωσαν βεβαίως από την τσέπη τους (100 ευρώ). Εννοείται ότι το ΓΝΑ Αγρινίου εξακολουθεί να μην έχει ΩΡΛ.

Εάν μέσα σε ένα χρόνο γνωρίζω μόνο από τον δικό μου κύκλο τέσσερα περιστατικά, τι γίνεται παραπέρα;

Με λίγα λόγια, στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο Αγρινίου των δις, που πληρώθηκε από εμάς, ή έχεις και εξυπηρετήσε ή….πεθαίνεις!!!!

Πηγή: makeleio.gr με πληροφορίες απο το pra-gma-ti-ko.blogspot.gr

Υ.Γ:Αναδημοσιεύουμε με τις δέουσες επιφυλάξεις γιατί δεν γνωρίζουμε τα περιστατικα. Ας απαντήσουν οι θιγόμενοι…
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ