2013-08-03 19:27:07
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΤΡΕΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Φορτσάτος ο Νίκος Αλέφαντος στη στήλη του στο "sportdog.gr" μετά το φιλικό του Ολυμπιακού! Το «κράξιμο» στον Μίτσελ, τα τρεξίματα για την... χοληστερίνη και ο χαφ – σίφουνας που θέλει η ομάδα.

Αναλυτικά :

Τι ήταν αυτό το πράμα; Πολλά γκολ μπορούσε να φάει ο Ολυμπιακός. Όλα έχουν πέσει πλέον πάνω στον προπονητή, ο Μίτσελ πρέπει να δείξει έργο επιτέλους. Μου κάνει εντύπωση, είναι στην ομάδα από τον Φλεβάρη, κάνει τόσο καιρό προετοιμασία, αλλά η ομάδα δείχνει σαν να μαζευτήκανε χθες! Και τι τρέξιμο έκαναν που λέγανε; Τρέξιμο για να… κάψουν τη χοληστερίνη; Έλα ρε, η Λίβερπουλ έπαιζε στο β’ ημίχρονο με δύο κανονικούς παλαίμαχους, τον Κάραχερ και τον Φάουλερ, αλλά έτρεχε πολύ περισσότερο από τον Ολυμπιακό!

Πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση η Λίβερπουλ η οποία αρχίζει το πρωτάθλημα την ίδια εποχή που θα αρχίσει ο Ολυμπιακός. Και όχι μόνο είχαν περισσότερες αντοχές, αλλά ήταν και 2 σκάλες πάνω στην ταχύτητα! «Γλίστραγε» η Λίβερπουλ πάνω στο χόρτο, ήταν πολύ πιο γρήγοροι από εμάς στα 5 μέτρα και στα 10 μέτρα και στα… 100 μέτρα.


Να σταματήσει να λέει ο δημοσιογράφος του συνδρομητικού ότι ο Μίτσελ στην προετοιμασία τους ζητάει να πιέσουν ψηλά. Το έχω πει και το ξαναλέω, αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να πιέσουν ψηλά! Διότι όταν βρίσκονται με γρήγορους αντίπαλους και χάσουν τη μπάλα, οι αντίπαλοι με ένα σπριντ βρίσκονται φάτσα με τον τερματοφύλακα!

Ο Ολυμπιακός όλη τη σεζόν έδειχνε ότι πονάει στα χαφ και φώναζα ότι θέλει 2 χαφάρες. Δεν τις βλέπω αυτές τις 2 χαφάρες. Ο προπονητής τι ρόλο έπαιξε στις μεταγραφές; Ο προπονητής ζητούσε; Απαιτούσε; Εξηγούσε στη διοίκηση τα κενά; Έβλεπε τα κενά; Ο προπονητής είχε βγει και είχε πει δημόσια ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με τον Φέισα και ότι αυτό είναι το εξάρι που θέλει! Δεν υπάρχει Φέισα ρε παιδιά για ευρωπαϊκή σύγχρονη ομάδα, όσο φιλότιμες προσπάθειες και αν καταβάλει.

Βλέπετε τον Χολέμπας λόγου χάρη να πελαγοδρομεί. Γιατί; Διότι δεν έχει καμία βοήθεια από κανένα χαφ. Όχι μόνο από τον εξτρέμ, αλλά από τα χαφ, δεν έχει χαφ ο Ολυμπιακός να βγει και να καλύψει από τον άξονα στα πλάγια, δεν έχει και γρήγορα στόπερ. Σας είπα από το πρώτο ματς που είδα τον Μεντζανί, από το πρώτο ματς, ότι αυτός μαζί με τον Σιόβα αν παίζουν δίδυμο, θα έχει πρόβλημα Ολυμπιακός πίσω. Αυτοί οι δύο στόπερ στην ευθεία μάλιστα, χωρίς λίγο βάθος όπως βλέπω, θα κάνουν τον Ολυμπιακό να τρώει εύκολα γκολ.

Και έχεις μία διάταξη δραματική, με αυτά τα δύο στόπερ, με τον Σαλίνο δεξί μπακ που δεν είναι καλός ανασταλτικά, και τον Χολέμπας, οι οποίοι δεν παίρνουν βοήθειες από χαφ, αφού δεν έχεις γρήγορα χαφ… Και ποιος να πιέσει ψηλά, ο Μήτρογλου και ο βαρύς ο Τσόρι; Για Ευρώπη μιλάω, δεν μιλάω για το ματς με την Καλλονή.

Και δεν καλύπτει τα κενά τουλάχιστον ο προπονητής με την τακτική, δεν βλέπω τακτική για να καλύψει τα τρωτά του Ολυμπιακού, ή να αξιοποιήσει τα ατού του Ολυμπιακού, όπως είναι τα εξτρέμ. Να αξιοποιήσει τον Βάις, να παίξει με τον Βάις, να αξιοποιήσει τον Κάμπελ, να αξιοποιήσει τον Ολαϊτάν, τον Φετφατζίδη που ήταν ανεβασμένος στα προηγούμενα φιλικά, να παίξει από τα άκρα, και να προστατεύσει τον άξονα με την τακτική. Η καλύτερη προστασία πάντως για τον άξονα είναι να αποκτηθεί μία χαφάρα σίφουνας. Για να μην πω δύο.

Δεν είναι μόνο ότι δεν βοηθάνε ανασταλτικά τα χαφ, είναι και ότι δεν απειλούν επιθετικά τον αντίπαλο. Βλέπετε κανέναν απ’ τα χαφ να ανεβάσει τον Ολυμπιακό πιο ψηλά, να πάρει μέτρα, να φτιάξει παιχνίδι, να σκοράρει; Η Λίβερπουλ δεν είχε καλλιτέχνες χαφ, αλλά ήταν πολύ γρήγοροι και έτρεχαν.

Δόθηκαν λεφτά στις μεταγραφές, δεν είναι ότι δεν δόθηκαν. Το θέμα είναι πώς γίνεται η αξιολόγηση του υλικού και η διαχείριση. Μην μαζεύεις 15 παίκτες, και μην παίρνεις ίδιου στιλ παίκτες. Πάρε 4 μόνο να σου εκτοξεύσουν την 11άδα.

Ακούω που λένε για τη Λίβερπουλ ύμνους. Εγώ σας λέω και γράφτε το, ούτε φέτος θα κάνει τίποτα. Ούτε φέτος θα μπει στην πρώτη τετράδα. Έχει πρόβλημα στο γκολ. Και αν φύγει και ο Σουάρες; Βράζε όρυζα.

Η Λίβερπουλ για να κάνει κάτι σπουδαίο φέτος, πρέπει να συμβούν τρία πράγματα. Μόνο αν γίνουν αυτά μπορεί να χτυπήσει θέση στην τετράδα. Πρώτον, να βάλει 15 γκολ ο Κουτίνιο. Δεύτερον να μη φύγει ο Σουάρες και να βάλει 15 γκολ κι αυτός. Τρίτον, να πάρουν μία σεντερφοράρα μεταγραφή να πλαισιώσει τον Σουάρες.

Τέλος, με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θεωρώ υπερβολικά τα 100 εκ. ευρώ για τη μεταγραφή του Μπέιλ που δίνει η Ρεάλ. Δεν τα θεωρώ υπερβολικά. Εκεί θα τα χώσεις τα λεφτά, σε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Όπως είπε και ο Μουρίνιο, ο Μπέιλ αξίζει κάθε λίρα. Διότι κύριε είσαι 1-1 και ως προπονητής χάνεις τους 3 βαθμούς. Ο Μπέιλ θα σε ξελασπώσει! Θα τον πληρώσεις λοιπόν. Για αυτό το «άτι» είχα μιλήσει πριν 2 χρόνια στο προηγούμενο σάιτ και είχα πει ότι αυτός θα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή για όποια ομάδα τον πάρει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ