2013-08-03 23:30:03
Φωτογραφία για Συνελήφθη χειρουργός για «φακελάκι»
Ένα γιατρό χειρουργό σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής συνέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για παθητική δωροδοκία.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως ο εν λόγω ορθοπεδικός απαίτησε και πήρε παράνομα από ασθενή 300 ευρώ για χειρουργική επέμβαση και μάλιστα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού- χειρουργού Προκαταρκτική Εξέταση για παρόμοια υπόθεση.

Χθες σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο χειρουργός διέγνωσε πάθηση σε ασθενή την 1η Αυγούστου και κανόνισε να γίνει χειρουργική επέμβαση την επόμενη ημέρα, απαιτώντας παράνομα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον γιατρό μέσα στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται και στην κατοχή του βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε λάβει από τον ασθενή.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργούσε ήδη σε βάρος του συγκεκριμένου χειρουργού Προδικαστική Έρευνα έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για παρόμοια υπόθεση.

Η έρευνα αφορούσε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο γιατρός ζήτησε φακελάκι για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μία ασθενής τον Ιανουάριο του 2013. Αρχικά είχε ζητήσει 1.200 ευρώ αλλά έπειτα από διαπραγμάτευση το ποσό διαμορφώθηκε σε 800 και τελικά σε 600 ευρώ.

Ο γιατρός οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει στην ανακοίνωσή της πως η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ