2013-08-03 23:24:31
Φωτογραφία για Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάνει «του κεφαλιού του» σε βάρος των στρατιωτικών
Κανονικό «γράψιμο» από πλευράς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σε βάρος των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, καταγγέλλουν αγανακτισμένοι οι τελευταίοι.

Πιο συγκεκριμένα, από πέρσι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πραγματοποίησε σειρά ενεργειών με αντικειμενικό σκοπό να πετύχει τη μείωση της δόσεως των στεγαστικών δανείων που έχουν από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικό (ΑΟΟΑ) αξιωματικοί εν ενεργεία και αποστρατεία.

Πραγματικά, αυτό έγινε δυνατό εντός του 2013, καθώς μειώθηκε το επιτόκιο για ένα έτος και δόθηκε η δυνατότητα στους επιθυμούντες να αυξήσουν τα χρόνια αποπληρωμής.

Πρακτικά αυτό αντιπροσώπευε ένα όφελος της τάξεως των 200-250 ευρώ για κάθε δόση, που για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής μας αντιπροσωπεύει μία σημαντική οικονομία για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του ο ΑΟΟΑ απέστειλε τα στοιχεία και το σχετικό αίτημα στο ΓΛΚ από τον Μάιο του 2013, ενημερώνοντας παράλληλα και τους δανειολήπτες ότι η μείωση θα άρχιζε να υπολογίζεται από τις αποδοχές του Ιουλίου (δηλαδή στην πληρωμή της 30ης Ιουλίου).


Όμως φαίνεται πως ο ΑΟΟΑ είχε λογαριάσει χωρίς τον «ξενοδόχο», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΓΛΚ, που κωφεύει συστηματικά και φαίνεται πως «γράφει κανονικώς» τους στρατιωτικούς, αφού επί τρίμηνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αφήνοντας έτσι τους στρατιωτικούς να περιμένουν ματαίως στο…ακουστικό τους.

Λ.Σ.Μ.

http://amaliadanews.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5/ 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ