2013-08-04 18:03:08
Φωτογραφία για Αυστραλία: Τα ελληνικά πλοία συμβάλουν στην ευημερία
Εδώ και αρκετά χρόνια, όπως είναι γνωστό, η οικονομία της Αυστραλίας στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές μεταλλευμάτων σε χώρες της Ασίας.

Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι τα μεταλλεύματα αυτά τα μεταφέρουν από την Αυστραλία στην Κίνα, την Ινδία και τις άλλες ασιατικές χώρες ελληνικά πλοία.

Την επισήμανση την επανέλαβε και η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ, κατά τη γενική συνέλευση του «Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας» που εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία.

Η πρέσβης που είναι και επίτιμη πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου σε δήλωσή της εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι, με την εκτενή εμπειρία τους στον επιχειρηματικό στίβο, ο κ. Μποδούρογλου(πρόεδρος) και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμβάλουν ενεργά στην επίτευξη των στόχων του Συμβουλίου και στην καθιέρωσή του ως σημαντικό θεσμό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον επιχειρηματικό κόσμο των δύο χωρών».


Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας είναι ο πρώτος φορέας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με στόχο να συμβάλλει αποφασιστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Κύριος στόχος του είναι να ενισχύσει την εξωστρέφεια με τη στήριξη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα στην εύρωστη αγορά της Αυστραλίας και της Ασίας, αλλά και αντίστροφα. Με τη διοργάνωση εκατέρωθεν επιχειρηματικών αποστολών και με σειρά πρωτοβουλιών για την έμπρακτη στήριξη των μελών του, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο προσφέρει ένα πλαίσιο δικτύωσης, διαλόγου και έμπρακτης συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας συνεργάζεται με το ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACCI) για να υπάρξει σοβαρή εκπροσώπηση αυστραλιανών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το HACCI με ανακοίνωσή του κάλεσε και ομογενειακές επιχειρήσεις να λάβουν μέρος στην ΔΕΘ όπου θα έχει δικό του περίπτερο.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ