2013-08-04 18:03:02
Φωτογραφία για «Βόμβες» στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση
Αλλαγές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές αλλά και συγχωνεύσεις ταμείων μελετά η κυβέρνηση για τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Τύπος της Κυριακής» οι πρόσφατες αναφορές του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι έτσι όπως είναι σήμερα, το ασφαλιστικό σύστημα «δεν είναι βιώσιμο» σηματοδοτούν την αρχή των επερχόμενων αλλαγών. Με την ατζέντα των αλλαγών στο ασφαλιστικό να καθορίζεται από το υπουργείο Εργασίας με την έναρξη ενός νέου κύκλου επεξεργασίας προτάσεων από τον Οκτώβριο.

Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις, όπως αποκαλύπτει ο «ΤτΚ» είναι ακόμη η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού με σχέδιο-σοκ της τρόικας που βγαίνει από το συρτάρι για να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Τύπου της Κυριακής», στο σχέδιο προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ.

Ωστόσο, η «βόμβα» που κρύβεται στον σχεδιασμό είναι ότι υπάρχει η πρόταση για κάλυψη της απώλειας των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα είτε στην ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

- Posted using BlogPress from my iPad
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ