2013-08-05 10:10:36
Φωτογραφία για Τι πρέπει να ξέρουμε για τα αποσμητικά!!!
Είναι σύνηθες φαινόμενο να αλλάζουμε αποσμητικά, να τα επιλέγουμε με βάση την μυρωδιά τους, να τα ξανά αλλάζουμε και η διαδικασία πάει λέγοντας. 

Το αποσμητικό το φοράμε καθημερινά και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να... ελέγχουμε τα προϊόντα που επιλέγουμε εφόσον έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας και στην περιοχή γύρω από την μασχάλη. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε κάτω από την μασχάλη μας κοκκινίλες ή κάτι σαν ξηροδερμία.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για να μην αισθανόμαστε άσχημα είναι ότι η εφίδρωση είναι φυσιολογική και ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας.

1) Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο, parabens και προπυλενογλυκόλη.

Είναι χημικές ουσίες που σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές με τον οργανισμό μας.

2) Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια μας και στην επιδερμίδα μας.

3) Κατά την χρήση σπρέι αναπνέουμε, τα τοξικά στοιχεία των εν λόγω προϊόντων.


Τι πρέπει να κάνουμε;

1) Προσέχουμε την διατροφή μας. Οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην οσμή του σώματός μας. Τρώμε φρούτα και λαχανικά, αν θέλουμε να μειώσουμε την κακή οσμή. Μειώνουμε τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

2) Αναζητάμε και επιλέγουμε αποσμητικά χωρίς αλουμίνιο και καλλυντικές ιδιότητες. Τα φυσικά αποσμητικά είναι πιο φιλικά για την επιδερμίδα μας.

3) Επιλέγουμε αποσμητικά κρυστάλλου, τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά και μπορούμε να πειραματιστούμε, για το ποιο μας ταιριάζει καλύτερα. Τα αποσμητικά κρυστάλλου κατασκευάζονται από φυσικά μεταλλικά άλατα και δεν περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες, αγκαλιάζουν το δέρμα και προσφέρουν προστασία.

4) Τα roll-on αποσμητικά εφαρμόζονται ευκολότερα από τα σπρέι αποσμητικά, επειδή είναι υγρά και προσφέρουν καλύτερη προστασία.

5) Τα μαντηλάκια που είναι μίας χρήσης είναι μία καλή επιλογή για τα ταξίδια ή για να τα έχουμε στην τσάντα μας. Είναι σε ατομική συσκευασία και μπορούμε να τα προμηθευτούμε από φαρμακεία.

6) Είναι στην δική μας επιλογή, αν θα αγοράσουμε κάποιο αποσμητικό με άρωμα ή όχι. Αν φοράμε άρωμα, καλύτερα να προμηθευτούμε ένα άοσμο αποσμητικό, για να μην καλύπτει η μία μυρωδιά την άλλην.
joytv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ