2013-08-08 16:23:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Ποια Kυριακή του χρόνου θέλουν να είναι ανοικτοί οι έμποροι
Σε διαφοροποίηση της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ακόμη και εντός του ίδιου δήμου προσανατολίζονται οι περιφερειάρχες, λαμβάνοντας υπόψη την τουριστική κίνηση και την εμπορικότητα κάθε ζώνης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως οι ίδιοι τόνισαν χθες μετά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η όποια απόφαση για τις επιπλέον Κυριακές, πέραν των επτά που ορίζει ο νόμος, θα ληφθεί από τις περιφέρειες ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους σε κάθε περιοχή

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Αττικής, όπου στην αρμοδιότητά της υπάγονται 66 συνολικά δήμοι προσανατολίζεται, ύστερα από συζητήσεις που θα έχει και με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων -ίσως και όλες τις Κυριακές- που βρίσκονται στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο, όπως γράφει η Καθημερινή.

Στον Πειραιά δεν αποκλείεται να επιλεγεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στους κυριότερους εμπορικούς δρόμους του δήμου, καθώς και αυτών που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι. Περισσότερες Κυριακές είναι πιθανόν να αποφασιστεί να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα και σε παραδοσιακές αγορές της Αττικής.


Ηδη, πάντως, οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει και αποστέλλουν αιτήματα στις περιφέρειες σχετικά με το ποιες επιπλέον Κυριακές θα επιθυμούσαν να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στην Πάτρα ο εμπορικός κόσμος φαίνεται να τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές των Απόκρεω, λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας για το καρναβάλι.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εκείνες που διεξάγεται η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Σε περιοχές που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια, όπως για παράδειγμα στο Ηράκλειο Κρήτης (συνολικά στην Ελλάδα υποδέχονται κρουαζιερόπλοια περί τις 40 περιοχές) υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές της τουριστικής περιόδου, από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο.

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του παρεμπορίου με τον κ. Χατζηδάκη να ζητεί από τους περιφερειάρχες να ορίσουν σε κάθε περιφέρεια έναν αρμόδιο συντονιστή. Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του γ.γ. Εμπορίου και της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος κάλυψης του κενού στους ελέγχους, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες στο ΕΣΠΑ, καθώς και οι προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 με τις δύο πλευρές να κλείνουν νέο ραντεβού για το ίδιο θέμα πριν από το τέλος Αυγούστου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ