2013-08-14 15:00:12
Φωτογραφία για 1.107 κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ. σε μία ημέρα στο κέντρο
Θυμάστε το αυτοκόλλητο «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» που κολλούσαν τα μέλη των streetpanthers σε όσους στάθμευαν παράνομα, σε πεζοδρόμια, μπάρες αναπήρων κ.ό.κ.;

Τελευταίως, τα υποψήφια θύματα της οργάνωσης έχουν πολλαπλασιαστεί. Μετά την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα μεταξύ άλλων και οι 1.030 δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων και κατά συνέπεια την απομάκρυνση του κινδύνου επιβολής τσουχτερού προστίμου, οι δρόμοι (και τα πεζοδρόμια) της πρωτεύουσας ξανακαταλήφθηκαν από παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ.

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων απηύθυνε έκκληση προς τους δημοτικούς αστυνομικούς να μην απέχουν από το έργο τους -τη βεβαίωση παραβάσεων στάθμευσης-, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητάς τους. Πάντως, η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους ήταν αναιμική, ενώ και η διάθεση των καρτών στάθμευσης έχει ουσιαστικά σταματήσει εντείνοντας το πρόβλημα.


Το κενό που άφησε η Δημοτική Αστυνομία, ωστόσο, φαίνεται ότι επιθυμεί να αναπληρώσει η Τροχαία, η οποία μόνο σε μία μέρα βεβαίωσε 1.107 κλήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, προχθές Κυριακή βεβαιώθηκαν 829 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, 23 σε ΔΧΕ, 237 σε δίκυκλα, 17 σε φορτηγά και μία σε λεωφορείο.

Σημειώνεται ότι το 2011 η Δημοτική Αστυνομία είχε βεβαιώσει 684.746 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, ενώ το 2012 (οπότε ωστόσο το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης είχε ανασταλεί για ένα πεντάμηνο) 507.824 κλήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ