2013-08-20 23:36:03
Φωτογραφία για Περίπου 5.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Ιταλία
Η ιταλική οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) ανακοίνωσε σήμερα ότι από την αρχή του 2103 ως σήμερα κατέγραψε 4.933 κρούσματα φοροδιαφυγής. Η υπηρεσία σημείωσε μάλιστα ότι οι 1.771 εξ αυτών δεν είχαν καταθέσει ποτέ ούτε μια φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το ποσό το οποίο δεν δηλώθηκε συνολικά στο ιταλικό υπουργείο οικονομικών στις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, σε πολλές περιπτώσεις η φοροδιαφυγή κατέστη δυνατή λόγω του ότι είχε γίνει ευρεία χρήση «αχυράνθρωπων»: πολιτών στο όνομα και στην περιουσιακή κατάσταση των οποίων δηλώνονταν εικονικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία στην πραγματικότητα δεν τους ανήκαν.

Παράλληλα οι έλεγχοι οδήγησαν στον εντοπισμό 19.250 αδήλωτων εργαζόμενων, οι οποίοι απασχολούνταν από 3.233 εργοδότες. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι υποχρεώνονταν να εργάζονται με αποδοχές σαφώς χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες και σε συνθήκες υγιεινής οι οποίες μπορούν να χαρακτηρισθούν «σκανδαλώδεις».

Παράλληλα, από την αρχή του 2013, η Guardia di Finanza κατέσχεσε εξήντα τέσσερα εκατομμύρια προϊόντα «μαϊμού», στα οποία αναγράφονταν πλαστά ονόματα οίκων παραγωγής, ενώ προχώρησε στην καταγγελία πέντε χιλιάδων υπεύθυνων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
YouTube: AppStore update v2.0
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
YouTube: AppStore update v2.0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ