2013-08-25 08:38:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Γκρίνια για το κυκλοφοριακό στο Kατάκολο
Την άμεση διόρθωση της κανονιστικής – ρυθμιστικής απόφασης που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Πύργου, για την περιοχή του Κατακόλου, σε ότι αφορά την στάση και στάθμευση των τουριστικών λεοφωρείων, ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων της Ηλείας, οι οποίοι, τονίζουν πως η απόφαση αυτή τους «προσβάλλει» προκαλώντας τον πλήρη περιορισμό τους στην εργασία.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεοφωρείων που επισκέπτονται το Κατάκολο για να παραλάβουν τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια για εκδρομές που έχουν «πωληθεί» ηλεκτρονικά, μέρες πριν, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμα και στη δικαστική οδό προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

«Η απόφαση αυτή έχει τους εμπνευστές και τους υπογράφοντες. Δεν ξέρω για ποιο λόγο οι εμπνευστές έβγαλαν αυτή την απόφαση. Δεν μας περιορίζει απλά. Μας κλείνει το δρόμο στο να δουλέψουμε. Εγώ συγκεκριμένα συνεργάζομαι με ένα γραφείο που επισκέπτεται μαζί με την Ελλάδα 18 χώρες
. Δεν μπορεί η απόφαση αυτή να ορίζει πως θα πρέπει η ηλεκτρονική πώληση να πάει εκεί, να αφήνει τα Ταξί μέσα, να αφήνει τα δεκάρικα μπροστά στην πύλη, που το δεκάρικο για μένα θα φέρει το λιμάνι του Κατακόλου, πάλι στο καλαμπόκι και στο λίπασμα», επεσήμανε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου Soulis Travel, Πάνος Σούλης που σχολίασε παράλληλα πως χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί στις αποφάσεις που λαμβάνονται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι ο τουρισμός.

«Αν κάποιος περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και διαμαρτυρηθεί με αυτές τις αποφάσεις στον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού δεν νομίζω πως το Κατάκολο θα έχει τα προσόντα να θεωρηθεί πύλη της Ελλάδας. Θα πρέπει λοιπόν οι υπεύθυνοι να αναθεωρήσουν αυτή την απόφαση γιατί θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα. Όπως αυτοί προσπαθούν, για το καλύτερο θα έπρεπε πριν βγάλουν την απόφαση αυτή να μας καλέσουν να πούμε κι εμείς την άποψή μας», τόνισε σχετικά ο κ. Σούλης.

«Φεύγουν» τα γκρουπ

Δεν λείπουν μάλιστα και εκείνες οι περιπτώσεις που εκδρομές έχουν ακυρωθεί από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, οι οποίοι, φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι από τις προσφορές των εκδρομικών πακέτων στην περιοχή του Κατακόλου, ενώ σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο υπεύθυνος λειτουργίας του τουριστικού γραφείου, Pyrgos Travel του ΚΤΕΛ Ηλείας, Δημήτρης Κολόκας, η απόσταση που είναι υποχρεωμένοι να περπατήσουν οι τουρίστες που αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο είναι τουλάχιστο 300 μέτρα παραπάνω από εκείνη που αναφέρεται στην κανονιστική – ρυθμιστική απόφαση.

«Πριν τρεις μέρες μου ακυρώθηκε γκρουπ για τις 28 του μηνός Αυγούστου γιατί έμαθε ο συνεργάτης μου στην Αργεντινή αυτά που συμβαίνουν στο λιμάνι του Κατακόλου. Συνεργάζομαι με ένα γραφείο μεγάλο της Αργεντινής, ένα της Ισπανίας και ένα της Ιταλίας. Τα γραφεία αυτά έχουν κάποια γκρουπ μέσα στα κρουαζιερόπλοια και επισκέπτονται όλα τα λιμάνια της χώρας. Στις 14 αυγούστου λοιπόν πάρθηκε μια απόφαση η οποία λέει πως απαγορεύεται να μπούμε και παρόλο που δύο μέρες πριν έχουμε στείλει τη λίστα των επιβατών στο Λιμεναρχείο και στο Λιμενικό Ταμείο, μας απαγορεύουν να μπούμε μέσα να πάρουμε τους πελάτες μας», είπε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο κ. Κολόκας.

Δεν εξυπηρετείται ο τουρίστας

Όπως δήλωσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» τουριστικός πράκτορας που ασχολείται με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις εκδρομών σε δεκαοκτώ χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα, παρουσιάζεται στη μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες στη μετακίνησή τους από το σημείο επιβίβασης προς το χώρο της μαρίνας όπου βρίσκονται τα τουριστικά λεοφωρεία. Μάλιστα, ο ίδιος τουριστικός πράκτορας επεσήμανε πως σε κανένα άλλο λιμάνι της Ελλάδας ή του εξωτερικού, δεν ισχύει αυτό που υπάρχει στο Κατάκολο. Με δεδομένο το παραπάνω, ο υπεύθυνος λειτουργίας του τουριστικού γραφείου Pyrgos Travel του ΚΤΕΛ Ηλείας, Δημήτρης Κολόκας, επεσήμανε πως το ΚΤΕΛ είναι έτοιμο να αναζητήσει ευθύνες από κάθε αρμόδιο.

«Θα ζητήσω ευθύνες μέσω του ΚΤΕΛ για τους πελάτες που έχασα και για τους πελάτες που σήμερα δεν κατάφερα να συγκεντρώσω. Συμφωνώ με τα όσα είπε ο κ. Σούλης, πως υπάρχουν οι εμπνευστές της απόφασης και αυτοί που υπογράφουν. Ο συνεργάτης μου από την Ιταλία, πήρε τηλέφωνο και είπε πως είμαστε απαράδεκτοι. Γιατί; Τι χρεώνομαι εγώ; Το ότι θέλω να φέρω κόσμο στην Ηλεία και την Ολυμπία;», είπε ο κ. Κολόκας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ