2013-08-27 16:14:09
Φωτογραφία για ΚΕΔΕ / Οδηγίες για σύνταξη των οικονομικών προϋπολογισμών...!!!
Η σύνταξη των οικονομικών προϋπολογισμών τω ν Δήμων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. 

 Τα προβλήματα της περασμένης χρονιάς ήταν εμφανή και οι μνήμες των Δήμων στους οποίους επιστράφηκε ο προϋπολογισμός ακόμα και 6 φορές ή πέρασαν το πρώτο 8μηνο του 2013 χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν είναι ακόμα νωπές. 

Τα εν λόγω έχοντας υπόψη του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, σε συνδυασμό και με τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει η οικονομική κρίση, τα κωδικοποιεί και ενημερώνει τους συναδέλφους του με αναλυτική επιστολή, ώστε να μην επαναληφθούν τα περυσινά…!!!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ενημερώνει τους συναδέλφους του για τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι χρηματοδοτήσεις της αυτοδιοίκησης και τους ενημερώνει ότι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, «αποφάσισε και πρότεινε στους Δήμους να μη στείλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και στην αποστολή τους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».


Ο κ. Ασκούνης υπογραμμίζει ότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών της 31ης Ιουλίου 2013, προβλέπεται για το 2014 μείωση των επενδυτικών πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) κατά 53%, της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 1,9% καθώς και μείωση των προνοιακών επιδομάτων κατά 8,4%.

Οι προβλέψεις που αναφέρονται παραπάνω, σε συνδυασμό με επιπρόσθετους δημοσιονομικούς περιορισμούς, καθιστούν ανέφικτη τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων.

Αναλυτικά η επιστολή. 

                                                              Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ