2013-09-02 09:50:52
Φωτογραφία για A. Merkel: Κανείς δεν ξέρει το ύψος ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα...!!!
Θα μπορούσε να υπάρξει και ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, αλλά το μέγεθος ενός τέτοιου πακέτου διάσωσης είναι ακόμα απροσδιόριστο,

δήλωσε η Καγκελάριος A. Merkel στο πλαίσιο του τηλεοπτικού debate που πραγματοποιήθηκε με τον αντίπαλό της Peer Steinbrueck.

"Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε η δουλειά της ως Καγκελάριος είναι να διασφαλιστεί ότι η πίεση της μεταρρύθμισης για την Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει.

"Θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα" είπε η κ. Merkel διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "κανείς δεν ξέρει το ύψος του".

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον 11 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ως μέρος ενός πιθανού τρίτου πακέτου διάσωσης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έχει δηλώσει δήλωσε από πλευράς του πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης και το μέγεθος των 11 δισ. ευρώ δεν είναι μη ρεαλιστικό.


Η Γερμανία αντιτίθεται έντονα σε μια δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η Αθήνα έχει ήδη λάβει απομείωση  χρέους  ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ, η οποία ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση που έγινε ποτέ σε κρατικό χρέος.

Αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα της δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ

Πηγή:www.capital.gr

Υπέρ της εφαρμογής ενός «Σχεδίου Μάρσαλ 2» για την Ελλάδα και τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, τάχθηκε ο υποψήφιος Καγκελάριος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Peer Steinbrueck.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνο προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, και μάλιστα «σε θανατηφόρα δόση», αλλά και μέτρα για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Γερμανία, η οποία έχει κατά το παρελθόν η ίδια έχει βοηθηθεί από τους εταίρους της, έχει πολιτική ευθύνη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσει τις χώρες, που έχουν ανάγκη.

«Η δήλωση ότι θα χρειαστεί τρίτο πακέτο αποτελεί ομολογία ότι η στρατηγική για την κρίση, που στηρίχθηκε ιδιαίτερα από Γερμανία, απέτυχε. Αυτό που λείπει είναι ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης, κίνητρα για ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων», δήλωσε ο Peer Steinbrueck στο πλαίσιο της προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης με την Καγκελάριο A. Merkel.

Aπαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα θα πληρώσει ποτέ τα χρέη της, δήλωσε ότι το εύχεται, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους Γερμανούς, αλλά σημείωσε:

«Δεν πρέπει μόνο να κραδαίνουμε το ρόπαλο της εξυγίανσης. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα ώστε να αποκτήσουν και πάλι δύναμη τα φτερά της. Όχι μόνο προγράμματα εξυγίανσης. Και η Γερμανία βοηθήθηκε —θυμίζω το Σχέδιο Μάρσαλ— και οι εταίροι μας βοήθησαν και χάρηκαν για την γερμανική επανένωση, άρα, από ευρωπαϊκή πολιτική υπευθυνότητα, πρέπει να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες».

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος -όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- υπενθύμισε ότι είχε πει ήδη από το 2012 «ότι η σταθεροποίηση της Ευρωζώνης θα μας κοστίσει λεφτά» και χαρακτήρισε την Ευρωζώνη αναδιανεμητική ένωση «από την στιγμή που αγοράσαμε το πρώτο ελληνικό ομόλογο».

Αυτό θα μας κοστίσει, δήλωσε και πρόσθεσε με έμφαση ότι κανείς δεν ξέρει πόσο. «Αυτό θα το ξέρουμε μόνο όταν λήξουν τα ομόλογα και δούμε την αξία τους. Αυτά που έχουμε διαθέσει μέχρι τώρα για την ομπρέλα διάσωσης και το πιστωτικό ίδρυμα για την ανοικοδόμηση (KfW) είναι περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.

Ο κ. Steinbrueck έκανε λόγο για «λάθος διαχείριση κρίσης στην Ευρώπη» και σημείωσε ότι ο ίδιος, εάν ήταν Καγκελάριος, θα είχε ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική:

«Βεβαίως χρειάζεται η εξυγίανση των προϋπολογισμών, αλλά όχι σε θανατηφόρα για αυτές τις χώρες δόση. Θα πρέπει να συνοδεύεται από κίνητρα, από ένα "Σχέδιο Μάρσαλ 2"», ανέφερε.

Εξήγησε μάλιστα ότι αυτή η λανθασμένη στρατηγική είχε ως αποτέλεσμα οι χώρες υπό κρίση να μην ανακάμψουν, η ανάπτυξη να παραμένει σε πολύ άσχημη κατάσταση και η ανεργία να ανεβαίνει.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κρίση του ευρώ, μίλησε για τραπεζική κρίση, ιδιαίτερα στην Κύπρο, στην Ιρλανδία και στην Ισπανία και τάχθηκε υπέρ του τραπεζικού ελέγχου και των εκκαθαρίσεων των τραπεζών σε βάρος των πιστωτών και όχι των φορολογούμενων.

Πηγή:www.capital.gr
capital.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι νέοι όροι χρήσης στο Facebook
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι νέοι όροι χρήσης στο Facebook
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ