2013-09-04 14:38:04
Φωτογραφία για Ενάντια σε νέες διασώσεις οι Γερμανοί, σύμφωνα με νέα έρευνα
Η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί στη Γερμανία δεν θα πρέπει να προβεί σε νέες διασώσεις χωρίς να διενεργήσει πρώτα δημοψήφισμα, υποστηρίζουν... τα 2/3 των Γερμανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Επίσης, πάνω από το 50% των Γερμανών επιθυμούν παραμονή της χώρας τους στο ευρώ, αλλά θα προτιμούσαν μια μικρότερη Ευρωζώνη που θα περιλάμβανε «μια επιλεγμένη ομάδα περισσότερο ομοειδών χωρών», όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση της YouGov Deutschland.

Οι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με την ιδέα ότι θα πρέπει να χρηματοδοτούν τις διασώσεις υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, το 52% των Γερμανών δεν θέλει η επόμενη κυβέρνηση να δεσμευθεί σε νέα δάνεια για τις χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

«Η στήριξη των Γερμανών ψηφοφόρων για 'περισσότερη Ευρώπη' φαίνεται να περιορίζεται κυρίως στον αυστηρό έλεγχο των δαπανών των άλλων χωρών," σχολίασε η Νίνα Σικ, αναλύτρια της δεξαμενής σκέψης Open Europe που δημοσιοποίησε τη δημοσκόπηση.


Η καγκελάριος Μέρκελ προσπάθησε να αποφύγει την ανάδειξη της κρίσης χρέους ως κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας. Ωστόσο, στη μοναδική τηλεοπτική της αναμέτρηση με τον βασικό αντίπαλό της, Πέερ Στάινμπρουκ, την Κυριακή, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα - ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης - ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας.

«Το ερώτημα είναι αν ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας είναι προετοιμασμένος να πιέσει για μεγαλύτερη ολοκλήρωση στην Ευρωζώνη, ρισκάροντας περαιτέρω μεγέθυνση του χάσματος μεταξύ ψηφοφόρων και πολιτικών», ανέφερε η Σικ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ