2012-04-09 16:00:14
Φωτογραφία για Γραμμή για ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον Αλαβάνο...
Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος ο Αλέκος Αλαβάνος ενώ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, στο οποίο πρωτοστατεί, δεν θα μετέχει, ως πολιτικό σχήμα, με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις εθνικές κάλπες .

Mετά την έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) , που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕ, το Σάββατο, καλεί τον κόσμο να  στηρίξει τα ψηφοδέλτια των κομμάτων της Αριστεράς, που είναι πιο κοντά στη θέση του ΜΑΑ για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, και στην αντίληψη για ενωτική συμπόρευση της Αριστεράς.

Ουσιαστικά, ο κ. Αλαβάνος δίνει “σήμα” για ψήφο προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ...επιλεκτικό “σταυρό” σε φίλιες δυνάμεις και στελέχη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως δήλωσε  ο κ. Αλαβάνος «το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής , ως πολιτικός φορέας, δεν θα μετέχει στις εκλογές με μια πολυδιαιρεμένη αριστερά, τη στιγμή που η Ιστορία καλεί για μια ενωτική μετωπική παρουσία της
. Το ΜΑΑ έχει ενσωματώσει στις θέσεις του ως κεντρικό ζήτημα την αποχώρηση από την ευρωζώνη, κάτι που δεν αποτελεί θεωρητική κατασκευή αλλά προϋπόθεση, που απαντά , εντός ενός εναλλακτικού προγραμματικού πλαισίου, στο αίτημα να σταματήσει η κοινωνική υποβάθμιση της τεράστιας πλειονότητας του λαού, να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και να ανοίξει ο δρόμος μιας ζωής με αξιοπρέπεια».

Κατά την παρέμβασή του στις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΜΑΑ, αποκάλυψε ότι δυνάμεις που μετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα οι "Ενεργοί Πολίτες” (Μ. Γλέζος) , η ΚΕΔΑ (Γιάννης Θεωνάς) και το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ (στο οποίο πρωτοστατεί ο Π. Λαφαζάνης) του πρότειναν να είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε ο ίδιος, τους απάντησε “ναι” εφόσον υπάρχει διάθεση συμπαράταξης με τις δυνάμεις της Αριστεράς , απομάκρυνση από τη λογική «μαζεύουμε απλώς για να φτιαχτούν ψηφοδέλτια» στελέχη, προσωπικότητες από την Αριστερά ή το ΠΑΣΟΚ ενώ σημαίνει και πρόγραμμα πάνω σε κεντρικά σημεία, όπως το ζήτημα της ευρωζώνης. Για να απορρίψει τελικά,την πρόταση με δεδομένο ότι αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Οπως τόνισε στην ομιλία του, δεν μπορεί να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια ενός χώρου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για κατάργηση των νόμων του μνημονίων και την ίδια στιγμή λέει μέσα στην ευρωζώνη. Ουσιαστικά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία, σημειώνοντας ότι αποφεύγει να εξηγήσει στον κόσμο - ακόμα κι αν δεν διατυπώνει ευθέως αίτημα για έξοδο από το ευρώ -, ότι η αντίθεση με το μνημόνιο και τις δανειακές σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και οδηγεί σε αποχώρηση από την ευρωζώνη. Επίσης, έκανε γνωστό ότι υπήρξε συζήτηση για κοινή κάθοδο στις εκλογές ΜΑΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ