2013-09-16 15:45:12
Φωτογραφία για Η αναξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο...!!!
"press-gr" 

 

Μια απόφοιτη Λυκείου (με αποδοχές όμως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!) διόρισε ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή  

Μπορεί η τοποθέτηση αυτή, όπως και το μισθολογικό καθεστώς που τη συνοδεύει, να καλύπτονται από το... γράμμα του νόμου, όμως το θέμα έχει (ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως η σημερινή) και μια πιο ουσιαστική -και πολιτική- διάσταση που προφανώς η υφυπουργός παρέβλεψε.

Ενας τέτοιος διορισμός, που φέρει και την υπογραφή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, παίρνει τον χαρακτήρα πρόκλησης καθώς σημειώνεται την ίδια στιγμή που τίθενται σε κινητικότητα και οδηγούνται στην απόλυση χιλιάδες άλλοι υπάλληλοι οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν πτυχία καθώς και μεταπτυχιακούς τίτλους. Στον κυκεώνα αυτό έχει μπει και ο χώρος της Υγείας που εκτός από την κινητικότητα πλήττεται από τις περικοπές σε μισθούς και θέσεις εργασίας. Επίσης δεν παύει να είναι εξ αντικειμένου προκλητικό το γεγονός ότι ένας απόφοιτος Λυκείου, επειδή είναι στενός συνεργάτης υπουργού, θα εισπράττει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα αντιστοιχούν στις σπουδές του την ώρα που για όλους τους άλλους εργαζόμενους εφαρμόζεται πλέον, κατά τρόπο αδυσώπητο, το αντίθετο!


Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Αυγούστου έχοντας υπογραφεί από τον κ. Γεωργιάδη στις 29 Ιουλίου. Και όπως αναφέρει «διορίζεται η Αθανασία Χατζηβασιλείου, απόφοιτη Λυκείου, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή, ως Διευθύντρια του Γραφείου». Αμέσως μετά η απόφαση προβλέπει ότι «στην ανωτέρω θα καταβάλλονται οι αποδοχές του ΜΚ 4 του Α' βαθμού της Π.Ε (δηλαδή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) κατηγορίας».

Το πρόβλημα που δημιουργείται για την κυβέρνηση από τέτοιες επιλογές φαίνεται και από το γεγονός ότι, με τη δημοσιοποίηση του διορισμού, δεν έχασε την ευκαιρία για να εξαπολύσει τα βέλη του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος Και θέτοντας το ερώτημα «πώς γίνεται στην Ελλάδα του Μνημονίου απόφοιτος Λυκείου να αμείβεται με μισθολόγιο πτυχιούχου» κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να εξηγήσει «αν αυτό εννοούσε με το ρηθέν 'τι εστί βερύκοκο'».

 

Πηγή: www.dimokratianews.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άλλα κόλπα επίσημα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άλλα κόλπα "επίσημα"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ