2013-09-16 15:46:02
Φωτογραφία για Άλλα κόλπα επίσημα
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

ΑΝ στη χώρα του ΠΟΤΕ έβρισκαν τις σωστές ιδέες για τα διάφορα σοβαρά προβλήματα της όπως καθημερινά βρίσκουν ιδέες για κακό, τότε η χώρα ΔΕΝ θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Γιατί το λέω αυτό;

Θα σας εξηγήσω αμέσως.

Η κρίση την οποία δημιούργησαν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις της χώρας αυτής, ήρθε πολύ νωρίτερα από τη γενικότερη κρίση της Ευρώπης.

Ξεκίνησε από παλιά, με τις κρυφές και φανερές κλεψιές (που από σύμπτωση συμμετείχαν οι κυβερνήσεις και τα στελέχη τους), χρηματιστήρια και άλλα πολλά (όπου και να δούμε είτε πίσω, είτε προς τις μέρες μας θα βρούμε πολλές με διάφορα ονόματα) και τώρα, βρίσκεται στο φόρτε της με την αφαίμαξη ενός ολόκληρου λαού που καλείται να πληρώσει, να αναπληρώσει το κενό των κλεμμένων.

Σαν χώρα, μας κατάντησαν να χρωστάμε στους ξένους ακόμα και τις ζωές μας.

Ουσιαστικά, δεν μας ανήκει τίποτα, αυτή είναι η αλήθεια, άσχετα με τα λεγόμενα των «αρμοδίων».


Ο εισπρακτικός μηχανισμός της χώρας στέλνει συνέχεια «ραβασάκια» για να πάρει λεφτά, ο κόσμος ΔΕΝ έχει ούτε για να φάει, όπως είναι φυσικό τα λίγα χρέη γίνονται πολλά αφού δεν υπάρχει «σάλιο», οι μεγαλοφειλέτες ΔΕΝ πληρώνουν και να η είδηση των ημερών, μικρή αλλά ζουμερή.

«Θα απειλεί τηλεφωνικά η εφορία

Ειδικό τηλεφωνικό κέντρο ειδοποίησης των φορολογουμένων σχεδιάζει να δημιουργήσει στις εφορίες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης.

Οι υπάλληλοι που θα στελεχώσουν το call center της εφορίας θα «κυνηγούν» τους φορολογουμένους και θα... προειδοποιούν τηλεφωνικά με δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών.

Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με αυτές τις πρακτικές θα υπάρξει τόνωση των δημόσιων εσόδων και θα περιοριστεί η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.

Το call center θα ενεργοποιείται στην περίπτωση που, μεταξύ άλλων, ένας φορολογούμενος:

- Δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση,

- δεν υποβάλλει περιοδική δήλωση απόδοσης ΦΠΑ,

- δεν πληρώνει κάποιον φόρο (εισοδήματος, ακινήτων, κ.ά.),

- δεν πληρώνει κάποια δόση ρυθμισμένου χρέους.

Η ειδοποίηση του φορολογουμένου θα μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, με e-mail ή με σύντομο γραπτό μήνυμα (sms).»

Η τακτική των μαφιόζων, η καλύτερα, για να χρησιμοποιήσω την φράση τέως πρωθυπουργού, η τακτική των «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ», τώρα και επίσημα, με κρατική υπογραφή.

Θα τηλεφωνούν στα σπίτια (όσα έχουν ακόμα τηλέφωνο) και θα χρησιμοποιών την γνωστή τακτική των εισπρακτικών εταιριών.

Βέβαια, ας μην αναφέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχουν και οι ειδοποιήσεις από τις εφορίες καθώς και τι θα εισπράξουν γιατί θα γίνει σόκιν το κείμενο.

Όπως οι κατακτητές της χώρας (οι παλιοί) όταν έφευγαν κατέστρεφαν πίσω τους τα πάντα, έτσι και αυτοί, ξέροντας ότι πάρα πολύ σύντομα θα πάνε στα τσακιδια, κάνουν τα πάντα προκειμένου να ευχαριστήσουν τα αφεντικά τους.

Η τακτική της «καμένης γης» (όπως έλεγαν παλιά), του να μην μείνει τίποτα.

Και το παρανοϊκό της υπόθεσης;

Ενώ είμαστε «μέσα», είμαστε καταχρεωμένοι, και θα χρεωθούμε ακόμα περισσότερο, μιλούν για….. πλεονάσματα, λένε ότι ΔΕΝ θα μπουν άλλα μέτρα, και άλλα πολλά κάνοντας τον κόσμο τα αναρωτιέται, «ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ» και δεν μας το λένε;

ΠΟΤΕ καμία κυβέρνηση αυτής της χώρας δεν έκανε κάτι καλό για τους πολίτες της.

Αντίθετα, όλα τα «σχέδια» τους ήταν όπως αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα υπέρ των λίγων οι οποίοι ζουν και βασιλεύουν και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ