2013-09-16 15:39:50
Φωτογραφία για Η ώρα της κρίσης στους ΟΤΑ -Τα τρία σενάρια για το μέλλον των υπαλλήλων τους...!!!
Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα και την έναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές έχει πλέον ξεκινήσει και το καυτό ζήτημα της κινητικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών εξετάζουν τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον των υπαλλήλων στους Δήμους. Οπως αναφέρει και η Καθημερινή τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το υπουργείο Εσωτερικών καταδεικνύουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανισοκατανομή ανθρώπινου δυναμικού σε ομοειδείς δήμους, γεγονός που, βέβαια, μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος για κάποιους ΟΤΑ. Γι αυτό και στο τραπέζι υπάρχουν τρεις πιθανές λύσεις.

Βάσει του πρώτου σενάριο οι Δήμοι θα προχωρήσουν σε νδοδημοτική - διαδημοτική κινητικότητα των υπεράριθμων υπαλλήλων που θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση χωρίς αυτοί να χρειαστεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο αυτή είναι η πιο αισιόδοξη εκδοχή, η οποία αναμένεται να σταματήσει πριν καν αρχίσει αφού η Τρόικα δύσκολα θα δώσει το πράσινο φως.


Το δεύτερο σενάριο προβλέπει συνδυασμό της ενδοδημοτικής - διαδημοτικής κινητικότητας με διαθεσιμότητα και μάλιστα φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο, αφού θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Τέλος το τρίτο σενάριο προβλέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπεράριθμοι υπάλληλοι των ΟΤΑ, κάτι που, βέβαια, αναμένεται να συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση των δημάρχων και φυσικά και των υπαλλήλων.

Το υπουργείο Εσωτερικών περιμένει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει δύο φορές εγκύκλιο προς τους ΟΤΑ, ζητώντας να καταθέσουν αιτήματα για απορρόφηση υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση. «Οι δήμαρχοι φοβούνται ότι στη συνέχεια θα βρεθούν να διαθέτουν υπεράριθμο προσωπικό, οπότε προτιμούν να μη ζητήσουν τώρα υπαλλήλους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι οι υπεράριθμοι υπάλληλοι των ΟΤΑ δεν θα αποτελέσουν βασική πηγή για τους 12.500 αναγκαίους διαθέσιμους του επόμενου κύματος.

Εντός της ημέρας η ΚΥΑ για την κατάργηση 2.000 θέσεων στα υπουργεία

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ) -υπογράφονται σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- που αφορά στην κατάργηση πάνω από 2.000 θέσεων στα υπουργεία και υπαλλήλους που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας.

Πριν από το πρόσφατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, προετοιμάζοντας το έδαφος, είχε προαναγγείλει ότι οι «δεξαμενές» για την εύρεση προσωπικού που θα ενταχθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα κινητικότητας θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφεί πλεονάζον προσωπικό αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης δομών από τον χώρο της Υγείας και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του Δημοσίου», δηλαδ

Πηγή: Η ώρα της κρίσης στους ΟΤΑ -Τα τρία σενάρια για το μέλλον των υπαλλήλων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122117#ixzz2f3hTSMAo
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ