2013-09-16 19:50:21
Φωτογραφία για Γιατί δεν διώχνουν τους 85.000 Δ.Υ. με πλαστά πτυχία;
Θα ηθελα μεσω αυτου του μηνύματος στο blog σας, να θεσω εναν προβληματισμό! Οπως ανακοινωθηκε προ ημερων απο ολα τα ΜΜΕ (Είναι πιθανόν 85.000 δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός... Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" υπολογιζεται οτι το 10% των υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα που έχουν προσληφθεί, έχουν καταθεσει πλαστούς τίτλους-δικαιολογητικά.

Ωστόσο ακόμη και αν δεν ειναι αληθινος αυτος ο αριθμος και ειναι μικρότερος, γιατί η κυβέρνηση δεν επιλέγει να διώξει αυτους που "εξαπάτησαν" το ελληνικο κρατος για να διοριστούν; Γιατι οι συνδικαλιστες στο Δημόσιο Τομέα, δεν το λενε και δεν το απαιτουν ωστε να απολυθουν αυτοι με τα πλαστα πτυχια και οχι υπάλληλοι που ειχαν τα απαραιτητα εφόδια?

Εαν η κυβερνηση ανακοινωνε οτι οσοι παραιτηθούν πριν ξεκινησει η διαδικασια ελεγχου των πτυχιων-τιτλων του καθε υπαλληλου, δεν θα ελεγθούν, και το ελληνικο κρατος δεν θα κινηθει εναντιον τους για Απάτη και Πλαστογραφία, θεωρω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο θα ειχε φυγει απο μονο του! Ενω οσοι παραμεινουν και ανακαλυφθει οτι εχουν πλαστα πτυχια, τοτε θα αντιμετωπισουν ποινικες ευθυνες! (ακομη και δεσμευση περιουσιας που αποκτηθηκε μεσα στα χρονια που εργαζονται...ακομη και οι μεταβιβασεις!!!) 


Θεωρω οτι ειναι τοσο απλο το θεμα! Ουτε αδικες απολυσεις, αλλα θα αδειαζε και το δημοσιο απο μεγαλο αριθμο υπαλλήλων που στην πραγματικοτητα δεν αξιζε να ειναι εκει!

Πιστευω οτι εαν ισχυουν οι αριθμοι (αλλα ακομη κι αν ειναι οχι ) δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας στο δημοσιο που να θελει να μην απολυθουν οι απατεωνες!

Ωστοσο η διαδικασια αξιολογησης των πτυχιων δεν ειναι αδιαφανης! Τι γινεται στην περιπτωση που αυτος που αναλαμβανει να αξιολογηση-να ελέγξει τους τιτλους εχει ο ιδιος πλαστα εγγραφα? Τι συμβαινει στην περιπτωση που ο Δ/ντης (ανώτερος) αυτου που ελεγχει τα εγγραφα εχει πλαστα πτυχια, τί πιστευετε οτι θα κανει ο υφισταμενος?? Αρα θα επρεπε να ειναι εκτος Δημοσιου η ερευνα! Πως? Τροποι υπαρχουν... ας το σκεφτουν!

Τελικα μηπως ενω υπάρχουν ατομα που θα πρεπει να φυγουν (λογω απατης) απο τον δημοσιο τομεα, δεν το θελουν καποιοι να γινει ευκολα και ανωδυνα και δεν κανουν τα απλα πραγματα??

Σκεφτειτε το 2010 να ειχαν φυγει ολοι αυτοι με τα πλαστα... ουτε μειωσεις (υποθέτω) θα ειχαν οι δημοσιοι υπαλληλοι και δεν θα επεφτε η καταναλωση, αρα δεν θα ειχαμε τα 2.000.000 ανεργους του Ιδιωτικου Τομεα και δεν θα ειχαμε συνθηκες ζουγκλας εκει εξω... Προφανως...αλλος ειναι ο σκοπος τους!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ